Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Kalniņš pamet Rīgu

© f64

KHL klubs Helsinku "Jokerit" savā mājaslapā paziņojis par viena gada līguma parakstīšanu ar latviešu vārtsargu Jāni Kalniņu.

"Kalniņš pēdējās divas sezonas ir spēlējis Kontinentālajā hokeja līgā un turpina progresēt. Viņš ir nosvērts un atlētisks vārtsargs, kurš labi lasa spēli. Redzam viņā potenciālu, lai savu nākamo līmeni viņš sasniegtu kopā ar "Jokerit"," kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Jarri Kurri.

Karjeras sākumā spēlējis Liepājas "Metalurgā" un Ungārijas klubos "Dunaujvaros" un "Fehervar II", 2017. gadā Kalniņš pievienojās Rīgas "Dinamo". Debijas sezonā Kontinentālajā hokeja līgā viņš aizvadīja 30 spēles, atvairot 92,5% metienu un vidēji ielaižot 2,23 ripas, bet iepriekšējā sezonā viņa rēķinā 42 spēles, 92,8% atvairītu metienu un vidēji ielaistas 2,25 ripas. 26 gadus vecais Kalniņš ir devies uz trim pasaules čempionātiem, taču šajā pavasarī veselības problēmu dēļ nepretendēja uz vietu izlasē.

Kalniņš kļuvis par ceturto latvieti Helsinku "Jokerit". Agrāk šajā klubā spēlējuši arī Rodrigo Laviņš, Aigars Cipruss un Artūrs Kulda. Kalniņš "Jokerit" ticis pie krekla ar 98. numuru.