Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Džeimss pārceļas uz Losandželosu

© scanpix.ee

Iespējams, šobrīd labākais planētas basketbolists Lebrons Džeimss izvēlējies savu nākamo komandu - uzbrucējs vienojies par četru gadu līgumu 153,3 miljonu dolāru vērtībā ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Losandželosas "Lakers".

Džeimss šovasar izmantoja iespēju vienpersoniski atteikties no pēdējā līguma gada ar Klīvlendas "Cavaliers", lai 1. jūlijā kļūtu par brīvo aģentu. Lai gan iepriekš Džeimsa nometne par nākamo iespējamo darba vietu nerunāja, dažādās spekulācijās "Lakers" vārds kā reālākā Džeimsa nākamā komanda izskanēja visskaļāk. Tagad iepriekš prognozētais arī noticis - Džeimss izvēlējies turpināt karjeru tieši "Lakers".

Ja iepriekš pēc atgriešanās Klīvlendā 2014. gadā Lebrons parakstīja īstermiņa līgumus, ko katru gadu pārslēdza, tādējādi tiekot pie lielāka atalgojuma, tai pat laikā regulāri turot zināmā spriedzē "Cavaliers", tad šoreiz Džeimss piekritis ilgtermiņa līgumam ar klubu, kura prezidents ir "Lakers" leģenda Maģiskais Džonsons. Džeimss nākamajos četrus gados nopelnīs 153,3 miljonus dolāru - nākamajā sezonā 35,65 miljoni, pēc tam attiecīgi 37,43 miljoni, 39,21 miljons un 41 miljons.

"Lakers" vienojusies par līgumu arī ar pašreizējo čempionu "Warriors" sastāvā Džaveilu Makgī par līgumu. 30 gadus vecais centrs parakstīs minimālo līgumu uz vienu sezonu. Tāpat būs interesanti redzēt vienā komandā spēlējam Lebronu un Lensu Stīvensonu - iepriekš karjerā ne reizi vien abiem bijušas verbālas un pat fiziskas saķeršanās, pārstāvot katram savu komandu, bet tagad uzbrūkošais aizsargs Stīvensons piekritis vienas sezonas un 4,5 miljonu līgumam ar "Lakers". Komandā arī nākamsezon spēlēs Kentaviuss Koldvels Pous, kurš vienojies par jaunu viena gada līgumu 12 miljonu apmērā.

Sagaidāms, ka nākamais lielais Maģiskā Džonsona uzdevums būs panākt vienošanos ar Kavai Lenardu, kurš nevēlas palikt Sanantonio "Spurs" un atklāti norādījis, ka vēlas spēlēt Losandželosā. Lenardam gan vēl ir spēkā līgums uz vienu sezonu ar "Spurs", līdz ar to Džonsonam jādomā par iespējām veikt maiņas darījumu, lai iegūtu Lenardu.

To pašu vēlas izdarīt arī "76ers", kas jau aizvadījusi sarunas ar "Spurs". Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, "Yahoo! Sports" vēstī, ka Sanantonio pret Lenardu no "Sixers" prasījusi divus pašreizējos komandas spēlētājus, kā arī vismaz trīs nākotnes drafta pirmās kārtas izvēles tiesības. Prasītie spēlētāji gan netiek nosaukti vārdos.

Pretēji Lebrona aiziešanai no "Cavaliers" 2010. gadā, šoreiz Klīvlendas kluba prezidents Dens Gilberts uzreiz pēc ziņas par Džeimsa pievienošanos "Lakers" izplatījis paziņojumu, kurā izsaka pateicību Lebronam par Klīvlendā pavadītajiem gadiem un novēl veiksmi spēlētājam karjeras turpinājumā. "Lebron, tu ieradies un paveici lielāko uzdevumu. Nekas cits kā vien liels novērtējums un pateicība tev par visu, ko devi mums "Cavaliers formastērpā. Kādu dienu sagaidīsim 23. numura godināšanu [un pacelšanu pie arēnas griestiem]," rakstīja Gilberts.