Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Krievijas čempionāts arī Šveicē

© scanpix.ee

Krievijas hokeja čempionāta rīkotāji (arī KHL) publicējusi nākamās sezonas kalendāru, un kļuvis zināms, ka Rīgas "Dinamo" divus mačus aizvadīs Šveicē – 26. novembrī Cīrihē pretī stāsies Sanktpēterburgas SKA, bet divas dienas vēlāk būs jācīnās ar Maskavas CSKA.

Jaunā sezona sāksies 1. septembrī, bet punkts regulārajam čempionātam tiks likts nākamā gada 22. februārī. Vakar kļuva zināms, ka Rīgas "Dinamo" pirmo maču aizvadīs 2. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", kamēr pirmais mačs savā laukumā norisināsies sešas dienas vēlāk, Latvijā uzņemot Novosibirskas "Sibir".

Līga šodien iepazīstina ar jaunās sezonas kalendāru, un kļuvis zināms, ka četras spēles tiks aizvadītas Eiropā. Bratislavas "Slovan" 26. oktobrī Austrijas galvaspilsētā Vīnē tiksies ar Maskavas CSKA, bet divas dienas vēlāk spēkosies ar Sanktpēterburgas SKA. Savukārt Rīgas "Dinamo" 26. novembrī Cīrihē spēkosies ar SKA, bet divas dienas vēlāk pretī stāsies CSKA. Gan rīdziniekiem, gan "Slovan" šīs būs mājas spēles.

Rīgas "Dinamo" Šveicē spēlēja arī pagājušajā gadā, taču tas notika ārpus Kontinentālās hokeja līgas rāmjiem - komanda Davosā piedalījās Špenglera kausa izcīņā, cīņā par iekļūšanu pusfinālā ar 1:4 piekāpjoties Andra Džeriņa un Oskara Cibuļska pārstāvētajai Hradeckrāloves "Mountfield" no Čehijas. Iepriekš rīdzinieki regulārā čempionāta mājas mačus ir aizvadījuši Somijā un Igaunijā.

7. septembrī - dienā, kad tiek pieminēta bojā gājusī Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda - pirmo reizi kopš traģēdijas notiks spēles, laukumā dodoties 12 komandām, taču "Lokomotiv" starp tām nebūs.

1. septembrī laukumā tiksies Gagarina kausa ieguvēja Kazaņas "Ak Bars" un regulārā čempionāta uzvarētāja Sanktpēterburgas SKA, lai gan iepriekš sezonu atklāja iepriekšējā gada fināla atkārtojums. Regulārais čempionāts notiks 175 dienu garumā, un 151 no tām tiks aizvadītas spēles.

Katra no komandām aizvadīs 62 spēles. Katrs klubs aizvadīs 48 mačus pret ikvienu līgas komandu. Papildus nāks divi dueļi pret komandām no savas divīzijas un vēl četras spēles pret sāncenšiem no citām divīzijām. Kopumā regulārajā čempionātā tiks aizvadītas 775 spēles.

Gagarina kausa izcīņa startēs 25. februārī, kamēr fināla septītā spēle paredzēta 25. aprīlī. Turnīrā būs arī vairākas pauzes - no 8. līdz 11. novembrim, no 13. līdz 16. decembrim, no 7. līdz 10. februārim. Tāpat pauze ieplānota no 18. līdz 20. janvārim, kad Kazaņā notiks Zvaigžņu spēle, un no 31. decembra līdz 2. janvārim, atzīmējot Jaunā gada atnākšanu.

Tāpat noskaidrojies, ka Rīgas "Dinamo" arī nākamajā sezonā uzņems brīvdabas maču, taču pagaidām nav skaidrs pretinieks. Spēle norisināsies 15. vai 17. februārī, un pretī stāsies Minskas "Dinamo" vai Bratislavas "Slovan". Ar Baltkrievijas komandu šāds mačs jau tika aizvadīts pagājušajā sezonā, rīdziniekiem piedzīvojot zaudējumu.