Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bertānam divu gadu līgums un 14,5 miljoni

© scanpix.ee

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns panācis vienošanos ar NBA komandu Sanantonio "Spurs", ar kuru drīzumā oficiāli noslēgs divu gadu līgumu par 14,5 miljoniem dolāru, ASV medijam "Yahoo" atklājis Bertāna aģents Artūrs Kalnītis.

Ierobežotā brīvā aģenta statusā esošais Dāvis Bertāns šonakt bija Lasvegasā, kur Vasaras līgas spēli aizvadīja Sanantonio „Spurs”. ASV mediji jau iepriekš bija ziņojuši, ka „Spurs” izrāda lielu interesi paturēt latviešu uzbrucēju sastāvā, taču pirms dienām portālā „Sportando” publicētā informācija par četru gadu un 20 miljonu līgumu tika noliegta kā pāragra.

Šonakt Bertāna aģents Artūrs Kalnītis pavēstīja prestižajam ASV sporta medijam „Yahoo Sports”, ka abas puses panākušas vienošanos par divu gadu līgumu, kura vērtība būs 14.5 miljoni ASV dolāru.

Plašākas detaļas izpaustas netika, līdz ar to šobrīd nav zināms, vai tas būs līgā šobrīd populārais 1+1 līgums, kā arī nav zināms par līguma summas sadalīšanos pa gadiem (iespējams, ka otrajā gadā paredzēta krietni augstāka alga nekā pirmajā). Ja līguma sadalījumā nebūs milzīgas atšķirības, tad Bertāns nākamajā sezonā būs Latvijas apmaksātākais sportists. Kristaps Porziņģis, kuram šis gods piederēja iepriekšējos trīs gados, vēl palikusi viena sezona ar debitanta līgumu, kas viņam paredz 5.6 miljonu dolāru lielu samaksu.

Bertāns pagājušajā sezonā „Spurs” sastāvā aizvadīja 77 spēles, vidēji gūstot 5.9 punktus un savācot divas atlēkušās bumbas. Bertāna spēles laiks nebija liels (14.1 minūte), taču brīžos, kad komandu vajāja savainojumi, viņš savas iespējas izmantoja vairākkārt. Tāpat jāatzīmē viņa snaipera dotības, trāpot 37.3% tālmetienu.

Bertānam šī būs trešā sezona NBA. ASV mediji iepriekš vēstīja, ka par viņu interesi izrādījušas arī „Jazz” un „Nets” vienības, taču Dāvis palicis neskaidrā situācijā nonākušajā „Spurs” vienībā. No Sanantonio tiek sagaidīta Kavai Lenarda aizmainīšana, kas varētu būtiski ietekmēt komandas sastāvu, it īpaši galveno rezervistu vidū.

Jāatgādina, ka no „Spurs” šovasar aizgāja divi svarīgi pagājušās sezonas spēlētāji - Kails Andersons, kuram „Spurs” nevēlējās maksāt 37 miljonus līgumus četros gados un palaida uz „Grizzlies”, un Tonijs Pārkers, kuram „Spurs” nevēlējās piedāvāt ilgtermiņa līgumu un viņš nonāca „Hornets” ar divu gadu līgumu. „Spurs” toties ir panākusi vienošanos ar jauno aizsargu Brinu Forbsu, kuram arī ticis divu gadu līgums, vēsta „Yahoo”.