Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvietis ar NBA pieredzi pievērsies pludmales volejbolam

© scanpix.ee

FIVB Pasaules tūres piecu zvaigžņu turnīrā Gštādē piedalās arī bijušais NBA basketbolists ar latviešu saknēm Čeiss Badingers, kurš pārī ar Šonu Rozentālu pārstāv ASV. Intervijā "Facebook" mājaslapā viņš stāsta par savu pievēršanos pludmales volejbolam un vecvecāku dzimteni Latviju.

Trešdien 30 gadus vecais Badingers un Rozentāls turnīru sāka ar 2-0 (21:19 un 22:20) uzvaru pār turnīra pirmo numuru - brazīliešiem Vitoru Felipi un Evandru, bet A grupas otrajā mačā ar 0-2 (16:21 un 18:21) zaudēja poļiem Gžegožam Fijalekam un Mihalam Briļam. Badingers atzīst, ka savā pirmajā turnīrā Eiropā jūtas labi un viņš jau ir pieradis, ka pretinieki galvenokārt izvēlas servēt uz viņu.

"Pludmales volejbolu prieka pēc spēlēju jau kopš bērnības, bet profesionāli tam esmu pievērsies tikai šīgada janvārī," stāsta bijušais Hjūstonas "Rockets", Minesotas "Timberwolves", Indiānas "Pacers" un Fīniksas "Suns" spēlētājs, kurš NBA karjeru noslēdza pēc 2015./2016. gada sezonas, bet 2016./2107. gada sezonu pavadīja Vitorijas "Baskonia" rindās. "Pludmales volejbolā vēl esmu zaļš, bet katrā turnīrā uzkrāju pieredzi un kļūstu labāks. Pašlaik vienkārši izbaudu procesu."

"Pludmales volejbols man vienmēr ir paticis. Uzaugu spēlējot gan basketbolu, gan pludmales volejbolu. Kad izlēmu nodarboties ar basketbolu, es zināju, ka pēc karjeras beigām gribēšu uzspēlēt pludmales volejbolu. Septiņus gadus biju nospēlējis NBA un vienu sezonu Eirolīgā, tādēļ nolēmu, ka pienācis īstais laiks pievērsties pludmales volejbolam."

Vaicāts par ilgtermiņa mērķi pludmales volejbolā, Badingers norāda, ka tas būtu dalība olimpiskajās spēlēs. "Tas būtu fantastisks sasniegums. Bet šobrīd man vienkārši jākļūst arvien labākam un labākam. Pasaules tūrē ir daudz ļoti labu spēlētāju, bet es visvairāk zinu amerikāņus. Ilgus gadus esmu vērojis Fila Dalhauzera sniegumu, viņa dominanci pēdējos 10-15 gados. Šeit, Gštādē ir vairākas komandas, kas ir pieredzējušākas nekā mēs, taču esam gatavi katram izaicinājumam."

"Latvijā es vēl neesmu bijis, bet sagaidu, ka kādā dzīves brīdī apciemošu. Esmu dzirdējis, ka tā ir skaista zeme un Rīga ir lieliska pilsēta. Protams, zinu arī to, ka Latvijai ir ļoti labi pludmales volejbolisti," saka Badingers. "Abi mani vecvecāki no mammas puses ir no Latvijas. Tātad mana mamma ir latviete, bet es esmu pa pusei latvietis. Bet mani vecvecāki neko daudz nerunāja par Latviju, bet mana mamma ir lepna būt par latvieti."

Atgādinām, ka vēl pirms 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīra Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps neizslēdza iespēju, ka Badingers varētu pārstāvēt Latvijas valstsvienību, jo viņa mātes tēvs Otrā pasaules kara laikā no Latvijas pārcēlās uz dzīvi ASV.