Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

U20 sāk ar +40 pret Maķedoniju

Artūrs Strautiņš © fiba

Eiropas U20 čempionātā basketbolā B divīzijā pirmajā spēlē graujošu uzvaru guvusi Latvijas izlase, kas bez problēmām tika galā ar Maķedonijas vienaudžu pretestību - 79:39.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas U20 izlase piekāpās piecās no astoņām pārbaudes spēlēm, noslēdzošajā mačā pirmdien ar 65:69 zaudējot Gruzijai. Eiropas U20 čempionāta B divīzijas turnīrs no 12. līdz 22. jūlijam risināsies Sofijā.

Pret Maķedonijas komandu Agra Galvanovska vadītā komanda bija izteiktas favorītes statusā, un būtisku pārsvaru ieguva jau spēles pirmajā ceturtdaļā, kad ar labu precizitāti uzbruka metienos no distances, veiksmīgi ierobežoja Maķedonijas uzbrukumu un ieguva plus 15 (27:12).

Otrajā ceturtdaļā maķedoniešiem ar punktu gūšanu klājās vēl šausmīgāk, komanda desmit minūtēs guva tikai sešus punktus un principā intrigas šajā spēlē nebija pat pēc 20 minūtēm - 45:18. Otrajā puslaikā laukuma bija līdzīgāka spēle, laukumā Galvanovskis varēja sūtīt arī tālākus rezervistus, bet vienalga Maķedonija nespēja nopietni apdraudēt Latvijas uzvaru - 79:39.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtiem punktiem bija Artūrs Strautiņš, kuram arī 11 gūti punkti. Kristeram Zorikam 15 punkti un piecas bumbas zem groziem, Dāvidam Atelbaueram un Nikolajam Zotovam 12 gūti punkti, bet ar astoņiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām spēli noslēdza Dāvids Leopolds Ozoliņš.

Čempionāta turpinājumā grupu turnīrā Latvijas izlasei vēl atlikušas spēles pret Beļģiju, Azerbaidžānu un Baltkrieviju. Eiropas čempionāta A divīzijā iekļūs trīs stiprākās turnīra komandas.