Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Timma uz Olympiacos pie Strēlnieka?

© scanpix.ee

Eiropā pazīstamais basketbola ziņu portāls Eurohoops.net, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem avotiem, vēstī, ka Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiacos" interesējoties par citu Latvijas valstsvienības basketbolistu Jāni Timmu, kura klubs Vitorijas "Baskonia" esot gatavs pārdot latvieti.

26 gadus vecais Timma ar "Baskonia" pagājušā gada vasarā parakstīja trīs gadu līgumu un aizvadītajā sezonā debitēja ULEB Eirolīgā. Timma savā Eirolīgas debijas sezonā vidēji nepilnu 23 minūšu laikā guva 7,6 punktus, izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas un atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles. Krāslavietis realizēja 41,2% trīspunktnieku.

""Baskonia" ir gatava pārdot viņu, taču viņš ir tikai "Olympiacos" [interesējošo spēlētāju] sarakstā un, šķiet, nav prioritāte," raksta Eurohoops.net žurnālists Nikoss Varlass. ""Olympiacos" meklē uzbrucēju ar labu metienu un, lai gan Timma atbilst šādam profilam un ir klubam interesējošo sarakstā, viņa kandidatūra nav prioritāte. [Galvenais treneris] Deivids Blats ieradīsies Atēnās 17. jūlijā un izskatīs iespējas."

"Olympiacos" rindās jau ir cits latvietis Jānis Strēlnieks, kurš klubam pievienojās pagājušā gada vasarā. Pēc neiekļūšanas Eirolīgas "Final Four" turnīrā un Grieķijas čempiontitula neizcīnīšanas galvenā trenera posteni atstāja Jannis Sfairopuloss, bet viņa vietā pie komandas stūres stājies pazīstamais un Eiropā panākumiem bagātais amerikāņu speciālists Deivids Blats.

Līdz raksta publicēšanas brīdim Sportacentrs.com nebija izdevies sazināties ar pašu Timmu.

Starpsezonā "Olympiacos" pametusi virkne spēlētāju, tostarp Timmas pozīcijā spēlējošie vieglie uzbrucēji Holiss Tompsons un Jannis Papapetru. Klubs līdz šim piesaistījis saspēles vadītāju Naidželu Viljamsu-Gosu, kā arī spēka uzbrucējus Zeku Ledeju un Sašu Vezenkovu.

Tas pats žurnālists Nikoss Varlass šodien ziņo arī par citu jaunumu no "Olympiacos" nometnes - serbu centrs Nikolā Milutinovs neizmantošot iespēju atstāt komandu NBA piedāvājuma gadījumā un palikšot Pirejas vienībā arī nākamsezon.