Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kurucam četru gadu līgums ar Nets

© scanpix.ee

Rodions Kurucs oficiāli noslēdza vienošanos ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Bruklinas "Nets". Līgums noslēgts uz četriem (3+1) gadiem.

"Nets" komanda līguma nosacījumus neatklāja, paužot, ka tas parakstīts uz vairākiem gadiem, bet aģents Artūrs Kalnītis sociālajā tīklā "Twitter" pavēstīja, ka vienošanās ir uz četriem (3+1) gadiem. Paredzams, ka Kurucs NBA debitēs jau nākamsezon.

Iepriekš basketbola portāls „Sportando” ziņoja, ka Kurucs panācis vienošanos ar savu līdzšinējo klubu "Barcelona" par izpirkuma maksu, kas būs 750 tūkstošu dolāru vērtībā un pavēra ceļu līguma noslēgšanai ar "Nets".

Rodiona Kuruca galvenais šķēršlis dalībai NBA Vasaras līgā un līguma parakstīšanai ar „Nets” bija nenokārtotās līgumsaistības ar „Barcelona”, proti, viņam bija līgums ar komandu vēl arī uz nākamo sezonu. Spānijas medijos tika piesaukts, ka līguma izpirkšanas summa noteikta divu miljonu eiro vērtībā (kurus NBA klubs apmaksāt nevar, saskaņā ar līgas noteikumiem).

Vēl pirms tam tika vēstīts, ka Kurucs un „Nets” bija panākuši principiālu vienošanos par ilgtermiņa NBA līgumu uz četriem gadiem. "Sportando” vēstīja, ka tā vērtība būs septiņi miljoni ASV dolāru, tiesa, jāņem vērā, ka debitantiem parasti pēdējie divi līguma gadi nav garantēti (komandas opcija) un tajos parasti paredzētas lielākās algas.

Kurucs iepriekšējās trīs sezonas pavadīja "Barcelona" otrajā komandā Spānijas otrajā līgā ("LEB Gold"). Tās sastāvā viņš 2017./18. gada sezonā 16 spēlēs izcēlās ar vidēji 10,7 punktiem, 2,6 atlēkušajām bumbām, 1,5 rezultatīvām piespēlēm un 1,5 pārtvertajām bumbām.

Šovasar "Nets" viņu NBA draftā izvēlējās otrajā kārtā ar kopējo 40. numuru un jau drīz pēc tam tika prognozēta 20 gadus vecā cēsnieka debija pasaules spēcīgākajā līgā jau šajā rudenī.

Zīmīgi, ka aģents Artūrs Kalnītis nepilnas nedēļas laikā piedalījās divu NBA līgumu parakstīšanas ceremonijās, jo 11. jūlijā Dāvis Bertāns pagarināja līgumu ar Sanantonio "Spurs". Pastāv iespēja, ka nākamsezon NBA laukumos jau izies trīs latvieši, tomēr pagaidām nav zināms vai pēc traumas pagūs atlabt Ņujorkas "Knicks" vienības superzvaigzne Kristaps Porziņģis.