Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

PALĪDZI: Vāc ziedojumus jātnieka Snikus dalībai pasaules čempionātā

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Latvijas Paralimpiskā komiteja aicina ziedot līdzekļus titulētā paraolimpiskā jātnieka Riharda Snikus dalībai Pasaules čempionātā paralimpiskajā iejādē, kas no 11.septembra līdz 26.septembrim norisināsies ASV, liecina paziņojums komitejas mājaslapā.

Līdz šim ir saziedoti vismaz 6204 eiro.

Komitejai papildu līdzekļu šī čempionāta izmaksu segšanai neesot. Lai nodrošinātu sportista un viņa komandas dalību sacensībās, nepieciešami 20 000 eiro, no kuriem tiks segtas zirga transportēšanas un uzturēšanas izmaksas.

Komiteja sociālajā tīklā "Facebook" otrdien vēsta, ka līdz šim ir saziedoti vismaz 6204 eiro, bet pirmās iemaksas veikšanai nepieciešami vēl 4488 eiro.

Lai Snikus spētu kvalificēties Tokijas Paralimpiskajām spēlēm, kas notiks 2020.gada vasarā, viņam ir jāpiedalās Pasaules čempionātā Paralimpiskajā iejādē ASV, kas veiksmes gadījumā nodrošina automātisku ceļa zīmi uz Paralimpiādi.

Kā skaidro komitejā, Snikus ir ilggadējs paralimpietis, kurš startējis Londonas Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, izcīnot 4.vietu pasaulē, un Riodežaneiro Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, kļūstot par 5.labāko paralimpiskās iejādes meistaru savā invaliditātes klasē. Snikus ir vienīgais Latvijas sportists (olimpiskais/paralimpiskais), kas jebkad piedalījies tik augsta līmeņa sacensībās, nesot Latvijas vārdu pasaulē. 2017.gadā viņš piedalījās Eiropas čempionātā Zviedrijā, kur izcīnīja 2.vietu.

Ziedojumus var veikt uz Latvijas Paralimpiskā komitejas kontu "LV61PARX0004929600005", norādot, ka ziedojums paredzēts Rihardam Snikus.