Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Sevastova iekļūst Bukarestes turnīra ceturtdaļfinālā

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 22.) trešo gadu pēc kārtas sasniedza ceturtdaļfinālu Bukarestes WTA "International" sērijas turnīrā, kur trešdienas vakarā 2. kārtas mačā ar 6:1, 7:5 apspēlēja Nīderlandes tenisisti Aranču Rusu (WTA 111.).

Sevastova mačā pret bijušo junioru ranga līderi, kura 27 gadu vecumā pieaugušo rangā nav tikusi augstāk par 61. vietu, stabili spēlēja līdz 2. seta sestajam geimam, kad Rusa ieguva tobrīd tikai savu otro breikbumbu, bet Anastasija to nespēja atspēlēt, ieservējot dubultkļūdu.

Nokļuvusi iedzinējos ar 2:4, Sevastova uzvarēja trīs geimos pēc kārtas, izceļoties ar diviem breikiem. Pirmais uzreiz pēc savas serves zaudēšanas bija "sausais" geims uzņemšanā, bet otrais breiks iegūts no 0:30, kad Rusa nemācēja nolasīt Sevastovas saīsinātos sitienus.

Kad Sevastova bija vadībā ar 5:4, Rusa ar vairāku agresīvu uzbrukumu sēriju neļāva Latvijas tenisistei izservēt maču. Sevastova 10. geimā uzvarēja tikai vienā izspēlē. Rusa 11. geimā trešo reizi pēc kārtas zaudēja servi, dodot Sevastovai otro iespēju izservēt maču. Sevastova ātri tika līdz 40:0 jeb trīskāršai mačbumbai. Realizēta tika pēdējā, neatvairāmi uzsitot ar diagonālo "forehand".

Bukareste ir otrais WTA turnīrs pēc Maljorkas, kur Sevastova trīs reizes tikusi līdz ceturtdaļfinālam. Sevastova pirms diviem gadiem Rumānijā sasniedza finālu, kur neuzvarēja nevienā geimā mačā pret Simonu Halepu, bet pirms gada ceturtdaļfinālā zaudēja citai mājiniecei Anai Bogdanai.

Sevastovai arī šogad ceturtdaļfinālā iespējama tikšanās ar Rumānijas tenisisti. Tas notiks gadījumā, ja Sorana Kirsteja (#57) rīt uzvarēs Beļģijas tenisisti Marinu Zaņevsku (#162).

Statistika

Kategorija Sevastova Rusa
Eisi 1 0
Dubultkļūdas 1 3
1. serves precizitāte 58% 63%
Iegūtie punkti ar 1. servi 26/34 22/45
Iegūtie punkti ar 2. servi 11/25 13/26
Breikpunktu realizācija 5/11 2/3
Visi iegūtie punkti 73 57