Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Briedis šovakar dodas ringā!

© F64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis šovakar dodas ringā. Pasaules boksa supersērijas fināla ietvaros Maskavā viņš ap plkst. 23.00 tiksies ar francūzi Brandonu Delorjē. Vakara galvenā cīņa par leģendārā Muhameda Ali trofeju pirmajā smagajā svarā notiks starp ukraini Oleksandru Usiku un krievu Muratu Gasijevu.

Latviešu boksa zvaigzne Mairis Briedis arī ar 60% gatavību ir bīstamāks par lielāko daļu citu pasaules bokseru, turklāt viņš nekāptu ringā, ja uzskatītu, ka nav gatavs konkrētajam duelim, sarunā ar Sportacentrs.com savu viedokli pauda cīņas sporta veidu eksperts Jānis Eisaks.


Briedis (23-1,18 KO) savu nākamo cīņu aizvadīs 21. jūlijā Maskavā pret 25 gadus veco francūzi Brendonu Delorjē (11-1-1, 1 KO). Šis duelis būs iesildošā cīņa Supersērijas finālam starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu, kurai latvietis ir rezervists. Tās uzvarētājs iegūs visas četras prestižākās pasaules čempiona jostas.

Par Delorjē nav nekas daudz zināms - Latvijas puse redzējusi tikai vienu viņa cīņu, zina, ka francūzis ir svara kategorijai neierasti īss (ap 1,80 metriem), turklāt viņam ir jauktas maniere, cīņas laikā regulāri mainot kreiļa un labroča stājas.

"Pavēroju internetā vienīgo atrodamo Delorjē cīņas fragmentu. Tiesa, pēc šī īsā video objektīvus secinājumus grūti izteikt. Ko redzēju tajā video, viņš boksēja diezgan vienveidīgi. Arī papētot francūža statistiku (no vienpadsmit uzvarām, tikai viena ar nokautu), var pieļaut, ka diez vai viņš ar Briedi labprātīgi iesaistīsies atklātā cīņā," saka Eisaks, paužot, ka Delorjē ievērojami zaudē arī ātrumā. "Viņš karjeru sāka kā smagsvars, kopš 2016.gada boksē pirmajā smagajā svarā. Franču bokserim Briedis būs pirmais augstākās klases pretinieks. Spriežot pēc Boxrec pieejamās informācijas, Delorjē viens no līdz šim nopietnākajiem pretiniekiem bijis mūsu Artūrs Kuļikauskis, kura statistikā ir atzīmēta uzvara pār Delorjē tautieti, bijušo pagaidu WBA pasaules čempionu Juri Kajambri Kalengu."

"Kuļikauskis ir viens no sīkstākajiem Latvijas bokseriem. Reti, kuram no Artūra pretiniekiem izdevies viņu nokautēt, arī Delorjē astoņu raundu duelī tas neizdevās," komentēja Eisaks. "Skaidrs, Delorjē boksēt māk, bet problemātiski ir, ka neviens neko par viņu nemāk pastāstīt - vienīgi Kuļikauskis varētu. Statistika Delorjē ir neslikta, tātad menedžments strādā. Tas, ka viņš maina pozas, manuprāt, Briedim īpašas problēmas nesagādās, jo esam redzējuši, ka viņš labi māk cīnīties arī pret kreiļiem. Slikti tikai, ka mazās informācijas dēļ ir grūtāk gatavoties. Būs visi pretinieka izpētes darbi jāveic turpat ringā."

"Delorjē tikmēr par Briedi zina visu. Ja jau piekrita šai cīņai, viņš uzskata, ka ir gatavs - džeks, kurš ir 25 gadus vecs un grib pierādīt sevi. Domāju, ka viņam ar motivāciju viss ir kārtībā," uzskata Eisaks.

Pats Briedis pagājušajā nedēļas nogalē atzina, ka pēc šīs cīņas veiks operāciju un pašlaik ir gatavs vien par 60%. "Trauma ir traucējusi sagatavoties, bet Briedis arī ar 60% gatavību ir bīstamāks par daudziem citiem bokseriem. Briedis neietu ringā, ja zinātu, ka nav gatavs cīnīties. Viņš ir gatavs tik cik uz šo cīņu jābūt gatavam. Viss, manuprāt, ir atkarīgs no psiholoģijas, jo Briedis pirmo reizi karjerā ringā kāps pēc zaudējuma, bet fiziski viņš jebkurā gadījumā ir pasaules top bokseris."


"Man nav ne jausmas, kas tā Briedim ir par traumu, bet baumas par viņa savainojumiem esmu dzirdējis jau ilgstoši, jau pirms cīņas ar Maiku Peresu. Boksa aprindās diezgan noslēpumaini par to visu laiku tiek runāts, bet nav ne jausmas, kas tieši par problēmām. Vai tā trauma par, ko tagad runā un par, ko runāja pirms mača pret Peresu ir viena un tā pati, arī nav nekādu ziņu," saka Eisaks.

Otrdien Brieža pārstāvis Raimonds Zeps Sportacentrs.com apstiprināja, ka sportista menedžeris vairs nav Als Siesta jeb Alberts Hačaturovs, bet Eisaks uzskata, ka tas neko nemainīs."Arī pirms Siestas viņi lieliski tika galā. Lielāks jautājums ir par jauno cīņas stilu, ko vēlas ieviest treneris Dmitrijs Šiholajs."