Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Jauns pasaules rekords 3000m šķēršļu skrējienā

© scanpix.ee

Dimanta līgas posmā Monako Kenijas sportiste Beatrise Čepkoeča aizvadīja izcilu 3000m šķēršļu skrējienu, uzrādot rezultātu 8:44.32. Viņa vairāk nekā par astoņām sekundēm laboja iepriekšējo pasaules rekordu šajā distancē.

27 gadus vecajai Beatrisei Čepkoečai piederēja sezonas labākais rezultāts pasaulē, kas bija tieši zem deviņu minūšu atzīmes, kā arī viņas personīgais rekords. Šovakar viņa savu personīgo rekordu laboja par 15 sekundēm, bet iepriekšējo pasaules rekordu aizsūtīja vēsturē, pārspējot to par vairāk nekā astoņām sekundēm.

Iepriekšējais pasaules rekords (8:52.78) piederēja Bahreinas sportistei Rutai Džebetai, kura to sasniedza 20 gadu vecumā. Jāpiemin, ka šodien Džebetas vārds parādījās arī IAAF ziņojumā par aktīvajām dopinga lietām, kuru vidū ir arī Džebeta.

Čepkoeča tikmēr līdz šim ar lieliem tituliem vieglatlētikā nevarēja lepoties. Viņas augstākais sasniegums ir ceturtā vieta Rio olimpiskajās spēlēs šajā pašā distancē, bet pirms gada pasaules čempionātā viņa ar rezultātu 9:10.45 arī palika ceturtā.

„Es vēlējos pārspēt pasaules rekordu,” pēc finiša sacensību organizētājiem teica Čepkoeča. „Tas bija mans plāns jau kopš sezonas sākuma. Zināju, ka labākās izredzes man būs Monako laikapstākļu un līdzjutēju dēļ. Skrējiena laikā jutu, ka uzrādu labus kontrollaikus, bija ļoti laba pašsajūta. Domāju, ka varbūt sanāks izskriet no 8:50, taču pat nesapņoju par 8:44. Un zinu, ka arī šis rezultāts vēl var tikt uzlabots. Varbūt nākamreiz izdosies izskriet zem 8:40. Ļoti laba sajūta, ka esmu atgriezusi pasaules rekordu Kenijai, šobrīd esmu ļoti lepna.”