Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Briedis bez nopietnas pretestības tiek pie 24. uzvaras

© scanpix.ee

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis (24-1, 18 KO) Krievijas galvaspilsētā Maskavā notiekošā Supersērijas fināla iesildošajā cīņā pārspēja francūzi Brendonu Delorjē (11-1-2, 1 KO), kurš iepriekš bija izcīnījis deviņus panākumus pēc kārtas.

Iniciatīva jau kopš cīņas pirmajām sekundēm piederēja Briedim, kurš pirmajos raundos pastāvīgi iespieda Delorjē pie ringa virvēm. Francūzis nemēģināja slāpēt tempu, ejot klinčā, un arī praktiski neizdarīja atbildes sitienus. Neizdarīja līdz trešā raunda beigām un ceturtā raunda sākumu, kad izdevās vairāki labi pretsitieni, viegli pārsitot arī Brieža degunu.

Pirmie saņemtie precīzie sitieni Briedi tikai pamodināja un saniknoja, tomēr pa īstam kāpināt intensitāti neizdevās. Arī Delorjē pamazām adaptējās cīņas gaitai un sāka aizstāvēties krietni pārliecinošāk, pa reizei izmantojot arī nedaudz netīrākus paņēmienus, kā sitiens pa pakausi vai zem jostas vietas.

Briedis visos raundos kontrolēja cīņu, un retie Delorjē atbildes sitieni ne mirkli neradīja šaubas par iznākumu. Tomēr nokautu, uz kuru varēja cerēt pēc pārliecinošā cīņas sākuma, tā arī nebija lemts sagaidīt, un Briedis uzvaru svinēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu.