Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Usiks kļūst par Supersērijas čempionu

© scanpix.ee

Par Supersērijas uzvarētāju un WBC, WBO, WBA, IBF un The Ring pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā kļuvis ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks (15-0, 11 KO), kurš Maskavā pieveica mājinieku cerību Muratu Gasijevu (26-1, 19 KO).

Pirmie raundi aizritēja ļoti mierīgā un piesardzīgā cīņā, tomēr ātri vien kļuva skaidra tendence un cīņas gaita. Iniciatīvu uzņēmās Usiks, kurš kontrolēja tempu un biežāk pārbaudīja sāncenša modrību, bet Gasijevs aizstāvējās un gaidīja iespēju asiem pretuzbrukumiem.

Vairāki Gasijeva trāpītie sitieni šķietami lika Usikam justies ne pārāk ērti un patīkami, tomēr ukraiņa pārākums kustības ātrumā un kustības izturībā bija tik milzīgs, ka mājinieks reti kad spēja pretuzbrukumā pietuvoties reālā sitiena attālumā. Gasijevs daudz sita pa ķermeni un visdrīzāk gaidīja brīdi, kad Usiks pagurs, taču cīņas otrajā pusē pagura viņš pats.

Ja neskaita īsus mājinieka uzplaiksnījumus septītajā, devītajā un desmitajā raundā, Usiks cīņas otrajā daļā dominēja un nedeva nekādas iespējas Gasijevam, kura spēka rezerves strauji ritēja uz beigām. Pēdējos raundos kļuva skaidrs, ka Gasijeva vienīgā iespēja ir nokauts, tomēr Usiks turpināja dominēt un izdarīt sitienu sērijas un likumsakarīgi uzvarēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu: 120:108, 119:109 un 119:109 ukraiņa labā.