Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Sevastova kļūst par Bukarestes turnīra čempioni

© scanpix.ee

Anastasija Sevastova (WTA 22.) svētdien, 22. jūlijā, Bukarestē izcīnīja trešo WTA vienspēļu titulu, "International" sērijas sacensību finālā ar 7:6(4), 6:2 pieveicot Horvātijas tenisisti Petru Martiču (WTA 60.).

Sevastova Martičai abu vienīgajā iepriekšējā mačā pagājušajā sezonā ar 1:6, 1:6 bezcerīgi zaudēja "French Open" turnīrā un arī šodienas cīņu sāka bez pamata optimismam, taču Horvātijas tenisistes atteikšanās uzvarēt dominētā 1. setā atvēra Anastasijai vieglu ceļu uz revanšu.

Martiča trīs reizes bija vadībā ar breiku un arī pie rezultāta 5:4 nespēja izservēt setu. Sevastova vēl viens grūts serves geims bija pie rezultāta 5:5, kad 11 minūtes ilgā geimā viņa atspēlēja četras breikbumbas. Visas atspēlētas ļoti viegli, jo Martiča darbojās pasīvi, Sevastovu svarīgo punktu izspēlēs neapdraudot, kamēr līdz tam breikbumbu izspēlēs darbojās daudz aktīvāk.

Sevastova komfortabli uzvarētajā taibreikā izmantoja līdz tam 12 geimos produktīvi izmantoto taktiku spēlēt uz pretinieces "forehand" pusi. Martiča regulāri nokavēja vai paspēšanas gadījumos trāpīja tīklā vai autā. Sevastova taibreikā tādā veidā ieguva piecus no septiņiem punktiem, vēl vienu nopelnīja ar "dropšota" un apvedošā sitiena kombināciju, un vienu dabūja pēc Martičas "forehand" nepiespiestās kļūdas.

64 minūtes ilgušajā setā daudz svarīgāk uzvarēt bija Martičai, kura turnīrā nospēlēja par 2,5 stundām vairāk, turklāt Horvātijas tenisiste pēc zaudējuma taibreikā izmantoja ilgu medicīnas pauzi, kuras laikā tika saņemta palīdzība labajai pēdai, kas bija nosieta jau pirms došanās uz finālu.

Sevastovas veiksmei šonedēļ Rumānijā robežu nebija - viņa jau trešajā mačā pēc kārtas tikās ar pretinieci, kurai ir kājas savainojums. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzveiktajām Soranai Kirstejai un Polonai Hercogai bija problēmas ar augšstilbu. Rumāniete nospēlēja pilnu maču, bet Slovēnijas tenisiste izstājās pēc viena seta. Martiča šodien godam nocīnījās līdz galam, bet tādos apstākļos saņemties vēl diviem setiem, kas viņai bija vajadzīgi uzvarai, nespēja.

Martiča 2. seta pirmajā geimā servi noturēja "sausā", bet otrajā servēšanas reizē Sevastova dabūja ātru un vieglu "sauso" breiku, kas tūlīt tika nostiprināts, esot vadībā ar 3:1. Anastasija vēl vienu "sauso" breiku dabūja septītajā geimā un pēc tam pie rezultāta 5:2 izservēja maču.

Šonedēļ bija otrā reize, kad Sevastova WTA turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru. Arī pirmais tāds turnīrs viņai bija Bukarestē, kur pirms gada piedzīvots zaudējums ceturtdaļfinālā. Šonedēļ sasniedzot maksimālu rezultātu, viņa nopelnīja 280 reitinga punktus un 43 000 dolāru prēmiju. Sevastova jau ar tikšanu līdz pusfinālam bija garantējusi atgriešanos Top 20 (viņai rīt būs 20. vieta).

Sevastova otro reizi spēlēja Bukarestes finālā, kur pirms diviem gadiem ar "sauso" 0:6, 0:6 zaudēja spēcīgajai Simonai Halepai. Šodienas uzvara pār Martiču Sevastovai ļāva sasniegt neitrālu bilanci WTA finālos (3-3). Sevastova visus sešus finālus spēlējusi WTA zemākās raudzes turnīros.

Sevastova nākamajā nedēļā spēlēs vēl vienā "International" turnīrā uz māla seguma - viņai Maskavā būs trešais numurs aiz Jūlijas Gērgesas un Darjas Kasatkinas.

Sevastova WTA vienspēļu finālos (3-3)

Turnīrs Līmenis Segums Pretiniece Rezultāts
Eštorila 2010 International Māls Aranča Parra Santonha (#81) 6:2 7:5
Maljorka 2016 International Zālājs Karolīna Garsija (#39) 3:6 4:6
Bukareste 2016 International Māls Simona Halepa (#5) 0:6 0:6
Maljorka 2017 International Zālājs Jūlija Gērgesa (#54) 6:4 3:6 6:3
Maljorka 2018 International Zālājs Tatjana Marija (#79) 4:6 5:7
Bukareste 2018 International Māls Petra Martiča (#60) 7:6(4) 6:2