Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Pastendē atklāts sporta centrs

Lai arī Pastendes sporta zālē sportiskās aktivitātes jau notiek kopš 2010. gada septembra, zāles svinīgā atklāšanas ceremonija notika 19. martā.

Jaunajā sporta zālē notiek sporta nodarbības un sacensības, jo zāli savām sportiskajām aktivitātēm izmanto apkārtnes skolas un pirmsskolas izglītības iestādes. Sporta zālei ir iegādāts nepieciešamākais aprīkojums un inventārs. Sporta centra rekonstrukcija kopumā izmaksājusi 384 740 latu, to skaitā arī īpašuma iegāde, bet jumta segums, trenažieri un sporta inventārs iegādāts par Lauku atbalsta dienesta (LAD) atbalstītā LEADER programmas ELFLA projekta "Pastendes sporta kompleksa pabeigšana" līdzekļiem 13 998,57 latu apmērā.

Sporta kompleksa renovēšanas darbi ilga no 2009. gada 29. decembra līdz 2010. gada 31. augustam. Būvniecības darbus veica SIA "Pretpils". Sportošanai paredzētās telpas sastāv no vairākām telpām: priekštelpas, kur iespējams rīkot atpūtas pasākumus vai galda spēles, darba kabinetiem, dušas telpām un tualetēm un galvenās zāles, kur bez basketbola groziem un volejbolam paredzētā aprīkojama, paslēpta arī tāllēkšanas bedre. Zāle aprīkota arī ar mūsdienīgu rezultātu tablo un skaņas aparatūru.