Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

Porziņģim seši punkti; "Knicks" ar vāju aizsardzību piedzīvo smagu sagrāvi Bruklinā

© AP/Scanpix

Pārbaudes spēlē bezcerīgu zaudējumu piedzīvoja Nacionālās basketbola asociācijas klubs Ņujorkas "Knicks", kas izbraukumā ar 83:117 piekāpās Bruklinas "Nets". Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus un bloķēja trīs pretinieku metienus.

Lai gan Bruklinas "Nets" spēli sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, sāncenšiem drīz izdevās pārņemt vadību - iespaidīgs Kristapa Porziņģa bloks pret Džeremiju Linu ievadīja ātro uzbrukumu, ko ar bumbas triecienu grozā no augšas pabeidza Tims Hārdevejs. Taču Ņujorkas "Knicks" turēšanās līdzās beidzās pēc tam, kad mājinieki divus uzbrukumus pēc kārtas noslēdza ar precīziem tālmetieniem.

Kad Porziņģis pameta laukumu, viņa komandai bija deviņu punktu deficīts, kas līdz pirmās ceturtdaļas beigām pieauga. Pateicoties Villija Ernangomesa centieniem, spānim iemetot piecus punktus pēc kārtas, izdevās pietuvoties līdz 35:40, bet skrējienu pakaļ apturēja Porziņģa uzbrukumā nopelnītā piezīme. Atrast otro elpu Ņujorkas "Knicks" vairs neizdevās.

Pēc pirmā puslaika bija 18 punktu deficīts, taču briesmīgā Ņujorkas "Knicks" aizsardzība arī mača otrajā daļā nespēja apturēt pretiniekus, pārsvaram tikai augot. Trešās ceturtdaļas beigās bija jau -20, bet noslēdzošajā nogrieznī tika sasniegta arī 30 punktu starpība. Beigās nācās piedzīvot zaudējumu ar 83:117 jeb ar 34 punktu deficītu. Pagājušajā sezonā Bruklinas "Nets" bija vājākā komanda līgā, uzvarot tikai 20 no 82 mačiem.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja tikai 15 minūtes, jo komanda nevēlējās riskēt - basketbolistam parādījās sāpes labā gurna apvidū. Viņš izcēlās ar sešiem punktiem (soda metieni - 2/2, divpunktu metieni - 2/6, trīspunktnieki - 0/1), savāca piecas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs pretinieku metienus, kā arī nopelnīja trīs piezīmes un vienu reizi kļūdījās.Nākamo pārbaudes spēli Ņujorkas "Knicks" aizvadīs jau rīt, pulksten 2:30 savā laukumā uzņemot Hjūstonas "Rockets".