Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Basketbols

ASV televīzijas komentētāji piedāvā "nosist Porziņģi'

© AP/ SCANPIX

"MSG Networks" televīzijas komentētāji Alans Hāns un Volijs Ščerbiaks svētdien aizvadītajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē starp Ņujorkas "Knicks" un Bruklinas "Nets" komandām noniecinājuši latvieša Kristapa Porziņģa sniegumu.

"Knicks" svētdien ļoti neizteiksmīgā spēlē ar 83:117 piekāpās "Nets", bet Porziņģis gurna sāpju dēļ laukumā bija redzams tikai pirmajā puslaikā. Šajā laikā viņš 16 minūtēs guva sešus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un bloķēja trīs metienus. Viņam esot laukumā, Ņujorkas vienība ielaida par 20 punktiem vairāk nekā iemeta.

Viņa sniegumu kritizēja "MSG Networks" komentētāji Hāns un Ščerbiaks, kuri to it kā veica aizkadrā, lai gan audio tāpat bija dzirdams.

"Vēl viena lieta, ko varētu izdarīt, ir "nosist" Porziņģi par to, ka viņš 16 minūšu laikā ir nopelnījis lietderību -20," pēc pirmā puslaika teica Hāns. "Vecīt, saņemies. Tu esi zvaigzne. Šis ir tas, ko tu dari laukumā? Vienkārši tur stāvi?"

Īsu brīdi pirms došanās reklāmas pauzē Hāns arī norādīja, ka Porziņģim vēl ir daudz kas jāmācās.

Tikmēr Porziņģis uzsvēra, ka "Knicks" basketbolisti aizsardzībā pievērš uzmanību nepareizajām lietām.

"Mums ir jāspēlē vienkārši. Jāspēlē aizsardzībā viens pret vienu un puišiem ir jāsaprot, ka es pasargāšu grozu no tā apakšas," pauda Porziņģis, "Pārāk daudz uztraucamies par rotāciju aizsardzībā."

Savukārt "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks izteicās, ka +/- rādītājs statistikā nereti neataino patieso situāciju.

"Kristaps visu vasaru smagi strādāja, lai pilnveidotu savu spēli. Viņš spēlēja Eiropas čempionātā. Līdz šim pirmssezonā viņš bijis lielisks, taču tagad viņu piemeklējis neliels savainojums," teica speciālists.

Porziņģis traumas dēļ nepiedalījās pirmdien notikušajā pārbaudes spēlē, kurā "Knicks" ar 95:117 pārliecinoši zaudēja Hjūstonas "Rockets" vienībai. "Knicks" cietusi neveiksmes visās četrās līdz šim aizvadītajās pirmssezonas cīņās.

Savā noslēdzošajā pārbaudes spēlē "Knicks" piektdien sacentīsies ar Vašingtonas "Wizards", bet jauno sezonu sāks nākamajā ceturtdienā, viesojoties pie Oklahomasitijas "Thunder".

Hornačeks pauda cerību, ka piektdien Porziņģis varēs spēlēt.

"Porziņģis pirms svētdienas mača pret "Nets" sajuta nelielas sāpes, taču laukumā tik un tā devās. Kad viņš spēra soli, sāpes bija jūtamas. Tagad ar viņu strādās "Knicks" personāls, lai Kristaps būtu gatavs," atklāja Hornačeks.

"Domāju, tas ir tikai iekaisums. Porziņģis neatceras, pēc kuras situācijas gurns sāka sāpēt. Viņam bija problēmas pacelt savu kāju. Nezinu, cik ilgs atveseļošanās periods būs nepieciešams," atzina treneris.

Savu divu NBA sezonu laikā Porziņģis kopumā izlaidis 26 spēles, bet šo vasaru viņš pavadīja, strādādams plecu pie pleca ar spāņu fizioterapeitu Manolo Validvjeso, kurš ar latvieti ir arī Ņujorkā. Tiesa, basketbolistu tik un tā piemeklējušas nedienas ar veselību, jo treniņnometnē viņam bija problēmas ar ceļgalu, bet tagad sāp gurns.