Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Komēdija turpinās: "Liepājai" draud ar tehnisko zaudējumu nenotikušajā finālā

© LFF

Jau vakar ziņojām, ka tika atcelts Latvijas sieviešu kausa fināls starp "Rīgas Futbola skolas" un "Liepājas" komandām. Pēc Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas, Latvijas Futbola federācijas disciplinārajai komisijai ir pamats piešķirt uzvaru Rīgas komandai.

Svētdien 2014. gadā atklātajā Iecavas novada stadionā valdīja haoss - futbolistes, treneri, skatītāji [tribīnēs atradās ap 30 futbola entuziastu], Sportacentrs.com radošā brigāde nevarēja saprast, kas notiek ar spēles norisi. Ap plkst. 13:55 LFF pieaicinātais spēles informators lepni paziņoja, ka notiek spēle starp "Rīgas Futbola skolu" un "Liepāju", uz ko gan uzreiz saņēma aizrādījumus, ka spēle tiekot atcelta. Tiesa, LFF sieviešu futbola nodaļas speciālists iecavietis Jevgeņijs Gedertsons [kurš bija atbildīgs par spēles organizēšanu] informēja, ka spēles sākums kavēsies par 10-15 minūtēm. Abu komandu futbolistes un tiesnešu brigāde tobrīd atradās stadiona ģērbtuvēs. Dažas futbolistes bija devušās uz tribīnēm, īsti neticot, ka kaut kas varētu mainīties.

Šo 15 minūšu laikā tika nedaudz uzkrāsotas laukuma gala līnijas, taču izrādījās, ka galvenā problēma ir vārtu konstrukcijas nestabilitāte. Par to pauda neapmierinātību abu komandu pārstāvji, starptautiskās kategorijas tiesnese Viola Raudziņa un spēles inspektore Ginta Pēce. Vēja brāzmas lika vārtiem šūpoties un netika atrasts veids, kā tos nostiprināt. Interesanti, ka pērn Iecavas novada stadionā Baltijas kausa ietvaros trīs spēles aizvadīja Lietuvas, Igaunijas un Fēru salu valstsvienības, taču toreiz par vārtu problēmu neviens nebija sūdzējies. Šogad Iecavā tika aizvadītas piecas Sieviešu 1. līgas spēles, kā arī divi FK "Metta/LU" pārbaudes mači. Šobrīd Iecavas stadionā notiek pārbaudes spēle starp Latvijas U19 izlasi un RFS.

Atgriežamies pie 8. oktobra notikumiem: plkst. 14:25 tika paziņots, ka Latvijas kausa fināls tiek pārcelts uz "Arkādijas" stadionu, kas ir "Rīgas Futbola skolas" mājas laukums. LFF sacīja, ka "Liepājas" komanda ir apstiprinājusi savu dalību mačā, kas tika ierakstīts spēles protokolā. Ap 14:40 Sportacentrs.com televīzijas komanda devās uz Rīgu, lai nodrošinātu spēles translāciju. Jāatzīmē, ka mūsu izbraukšanas brīdī LFF transports vēl atradās Iecavas novada stadiona stāvvietā. Par spēles pārcelšanu steidzīgi tika izziņots visos LFF sociālo tīklu kontos. Viens no Sportacentrs.com video operatoriem pastāstīja, ka dzirdējis sarunu starp divām vietējām meitenēm, kuras meklēja veidu, kā līdz plkst. 17:00 tikt līdz Rīgai un noskatīties spēli...

Ap plkst. 15:20 saņēmām ziņu, ka fināls tiek atcelts, jo liepājnieces mainījušas savu lēmumu un uz spēli nedosies. Te sākas pats interesantākais. LFF mājaslapa informē: "Par FK Liepāja komandas lēmumu spēles oficiālās personas uzzināja, ierodoties spēles jaunajā norises vietā." Kaut kas te neliekas kopā [tikt no viena stadiona uz otru var aptuveni 45 minūšu laikā].

Paudīšu savu viedokli un teikšu, ka radušās situācija ir pilnīgs absurds. Par vēl lielāku absurdu kausa fināla atcelšanu var padarīt "Liepājas" komandas diskvalifikācija, ko var piešķirt LFF DK, pamatojoties uz protokola ierakstu. Kā jau rakstījām, fināla rīkošana citā datumā būtu gandrīz neiespējama, jo šodien sākas U17 izlases nometne, bet sestdien kopā sanāks U19 izlase, ko pārstāv vairākas "Liepājas" un "Rīgas Futbola skolas" spēlētājas. Kā risinājumu piedāvāju pasludināt par kausa uzvarētājam vai nu abas komandas, vai nu nevienu, bet Iecavas meitenēm, ja tās tiešām aizbrauca uz Rīgu, uzdāvināt futbola bumbas un citas dāvanas.