Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Beidzot uzvara: "Dinamo" pagarinājumā pieveic Bratislavas "Slovan"

© Ilze Zvēra/F64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" izdevies pārtraukt 14 zaudēto spēļu sēriju, viesos ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Bratislavas "Slovan". Par galveno varoni kļuva Nikolajs Žerdevs, kurš pretinieku vārtos iemeta divas ripas.

Rīgas "Dinamo" mača ievadā parādīja, ka nemācās no kļūdām, nopelnīja divus ātrus noraidījumus un ceturtajā minūtē uz 30 sekundēm palika trijatā pret pieciem laukuma saimniekiem. Tomēr Bratislavas "Slovan" aizsargu metieni lidoja garām Jāņa Kalniņa sargātajiem vārtiem, un izdevās izrurēt pretinieku radīto spiedienu.

Taču 14. minūtē Slovākijas komanda izvirzījās vadībā ar 1:0. Metienam no zilās līnijas sekoja rikošets, un rīdziniekus izglāba vārtu stabs, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Mareks Vedenskis, kurš bez jebkādas pretestības guva savus sestos vārtus sezonā. Ieguvuši pārliecību, mājinieki devās uz priekšu, tomēr ielaida.

54 sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām Gunārs Skvorcovs pa kreiso malu ielauzās pretinieku zonā un pameta ripu vārtu virzienā. Tā atsitās pret sāncenša nūju un uzlidoja gaisā, bet Nikolajam Žerdevam tas netraucēja - krievu uzbrucējs no gaisa raidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem, panāca 1:1 un izcēlās otrajā spēlē pēc kārtas.

Žerdevs bija notikumu centrā arī otrajā trešdaļā. Neitrālajā zonā viņš pameta ripu garām pretiniekam un skrēja uzbrukumā, taču tika nogāzts. Tādējādi Rīgas "Dinamo" tika pie vairākuma, un to ar šāvienu no distances realizēja Karls Stolerijs - 2:1. Ap mājinieku vārtiem valdīja haoss, un Stolerijs to izmantoja, metot bez piespēles apturēšanas.

Tomēr prieki bija īsi - tie ilga tikai 43 sekundes. Bratislavas "Slovan" kanādiešu aizsargs Simons Deprē apslidoja vārtus un neskatoties no neērtā satvēriena pameta ripu vārtu priekšas virzienā. Nelaimīgs rikošets, un no Krišjāņa Rēdliha slidas ripa nonāca Rīgas "Dinamo" vārtos, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam 2:2.

Rīdziniekiem bija vairākas atzīstamas iespējas izcīnīt uzvaru pamatlaikā, tomēr Ņikita Jevpalovs izgājienā divatā pret vienu aizsargu uzmeta virsū vārtsargam, kamēr Brendons Makmilans aizmeta garām tukšiem vārtiem. Pēc Krišjāņa Rēdliha piespēles viņš bija viens vārtu priekšā, noguldīja Mareku Mazanecu uz ledus, bet kļūdījās elementārā situācijā, izniekojot perfektu momentu.

Tomēr pagarinājumā Rīgas "Dinamo" pārtrauca 14 zaudējumu sēriju, kas ilga kopš 28. augusta. Žerdevs pretuzbrukumā nonāca vienatnē pret vārtsargu, nevēlējās izdarīt māņu kustību, tā vietā iemetot tālajā devītniekā - 3:2. Tādējādi Žerdevs divos mačos izcēlies ar trim precīziem metieniem, kā arī nopelnījis vairākumu, kas atnesa ceturtos vārtus. Tikmēr bez viņa līdzdalības nav noticis nekas.