Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Artis Ābols atgriežas Rīgas "Dinamo" kā Ankipāna asistents

© HC Lada

Kontinentālās hokeja līgas komanda Rīgas "Dinamo" paziņojusi, ka galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam šosezon palīdzēs un asistentu statusā darbosies Artis Ābols, Edgars Masaļskis, Ronalds Ozoliņš un Juris Klodāns. Artis Ābols atgriezies "Dinamo" sastāvā pēc trīs gadu darba Toljati "Lada" komandā.

Artis Ābols sarunā ar Sportacentrs.com vēl 13. jūlijā izteicās, ka nav drošs par savu nākotni, ņemot vērā aiziešanu no KHL izslēgtās Toljati „Lada” vienības. Ābols arī minēja, ka Rīgas „Dinamo” vadība neesot izrādījusi nopietnu interesi, taču pēc šodien notikušās „Dinamo” valdes sēdes paziņots, ka Ābols tomēr būs komandas treneru kolektīvā - kā viens no četriem galvenā trenera un arī kluba ģenerālmenedžera Ģirta Ankipāna palīgiem.

Ābols „Dinamo” sistēmā bija no 2008. līdz 2015. gadam, ilgāku laiku darbojoties kā trenera asistents, bet 2012./13. gada sezonā tika paaugstināts par galveno treneri. Šo pozīciju viņš saglabāja līdz 2015. gada vasarai, kad pievienojās „Lada”. Arī tur viņš sezonas gaitā saņēma paaugstinājumu un pēdējās divās sezonās bija KHL kluba galvenais treneris, kā arī Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija asistents.

Kluba paziņojumā norādīts, ka valde uzklausījusi Ankipāna priekšlikumu par saviem asistentiem un šajā pozīcijā apstiprinājusi arī Edgaru Masaļski, Juri Klodānu un Ronaldu Ozoliņu.

Ilggadējais Latvijas izlases vārtsargs Masaļskis bija Ankipāna palīgs arī pagājušajā sezonā, savukārt cits bijušais izlases vārtsargs Juris Klodāns „Dinamo” treneru kolektīvā ir jau kopš 2013. gada. Bet 45 gadus vecais Ronalds Ozoliņš „Dinamo” trenera asistenta lomā būs otro reizi - viņš šo pozīciju ieņēma arī 2016. gadā, taču drīz vien atgriezās HK „Rīga” galvenā trenera amatā.

Kluba paziņojumā arī teikts, ka padome izvērtējusi komandas sastāva kandidātus un plāno nākamās sezonas sastāvu apstiprināt pēc pārbaudes turnīriem. Tāpat valdes sēdē tika apspriesti organizatoriskie jautājumi par gatavošanos nākamajai sezonai, ieskaitot gatavošanos „Dinamo” spēlēm Šveicē un KHL spēles sarīkošanu zem atklātas debess.