Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Roberto gadu pēc tēva nāves piedzīvo dīvainas lietas

Lai arī Roberto tētis Augustīno bija nosvērts un nopietns vīrs, dēlam izdevās likt tētim smaidīt. © Instagram, Santa Sergejeva

Dziedātājs un «Rīga TV24» skatītāju iecienītā pavāršova «La Dolce Vita» vadītājs Roberto Meloni šobrīd ciemojas pie savas ģimenes Sardīnijā, dzimtajā Ardaras pilsētiņā, kur piemin arī pirms gada mūžībā aizgājušo tēti Augustīno.

Lai glabātu tēta piemiņu, Roberto ģimene - mamma un māsas ar ģimenēm - tēta Augustīno lauku darbu kurpēs ir iestādījusi ziedus. Roberto atklāj, ka sena sardīniešu teika stāsta, ka ziedi, ko iestāda par godu aizgājējam, esot viņa dvēsele, kas pēc nāves turpina sargāt savus tuviniekus. «Šī teika ir ļoti sena. Precīzu teikas rašanās laiku ir grūti pateikt, jo sardīniešu vēsture un tradīcijas sākās jau 1500 gadu pirms Jēzus Kristus dzimšanas. Mēs esam ļoti sena tauta. Šī tradīcija ir saistīta ar mūsu reliģiju - katoļticību. Sardīnieši ir ļoti māņticīgi un tic enerģijām. Piemēram, ka cilvēku dvēseles pēc nāves var atrast vietu, lai paliktu pie saviem tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem.

Mana māsa Roza atrada tēta kurpes. Šīm kurpēm ir gandrīz 30 gadu, un pēdējos astoņus gadus tās glabājās skapī, jo tētis vairs nestrādāja laukos fermā. Un tas viss sanāca nejauši un dabiski.

Radās ideja, kāpēc gan nevaram apavos ielikt zemi un iestādīt ziedus? Mēs nedomājām, ka ziedi arī uzplauks. Tas viss notika ļoti dabiski. Es prasīju māsai, kā gan tas izdevās, bet viņa tikai raustīja plecus. Kaut kā maģiski viņa atrada šīs kurpes un izdomāja tajās ielikt zemi un ziedus. Manas vecāku mājas atrodas starp baznīcu un pilsdrupām, un pa šo ieliņu staigā ļoti daudzi tūristi, kas brauc no visas pasaules. Un arī šie tūristi apstājas pie mūsu tēta kurpēm un nobildē tās. Ir ļoti interesanti, ka šīs kurpes sūta enerģiju arī pārējiem cilvēkiem. Fantastiski! "

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv