Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Zāmuele pēc bijušā vīra dārgajām dāvanām atsūta tēvu

© Ziedonis Pumpurs/F64 photo agency

6. jūnija pusdienlaikā Skanstes ielā 7, kur «Jupitera centrā» atrodas viens no nu jau likvidējamās ABLV bankas birojiem, pazemes auto stāvvietā ieradās sabiedrības dāmas, vīnzines Santas Zāmueles deleģēta komanda – ar juridisku pārstāvi un tēvu Andreju Zāmueli – pēc dārgajām dāvanām, ko savulaik dāsnu sirdi savai sievai pasniedzis mīļotais vīrs, ABLV bankas līdzīpašnieks Oļegs Fiļs. Lepnās dāvanas – sniegbalto «Porsche 911 Turbo», kura cena ir 133 000 eiro, ka arī 5200 eiro vērto motorolleri «Piaggio Vespa», dažu stundu laikā izsauktie papildspēki aizvizināja ar autoevakuatoru.

Vēršas policijā par dāvanu piesavināšanos

Par šīm divām savulaik sievai Santai Zāmuelei pasniegtajām dāvanām ir kāds īpašs stāsts, kuru uzzinot, nepatīkami pārsteigts bija ne tikai bijušais vīrs Oļegs Fiļs, bet arī ABLV bankas šoferis. 2018. gada 6. jūnijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde nosūtīja ABLV bankas šoferim pavēsti, kurā informēja, ka viņam nepieciešams ierasties uz nopratināšanu sakarā ar aprīlī uzsākto kriminālprocesu par mantas piesavināšanos lielā apmērā.

Šoferis ieradās uz nopratināšanu, kur uzzināja, ka kriminālprocess uzsākts pēc personas Santas Zāmueles iesnieguma par viņai piederošu divu automašīnu - «Porsche 911 Turbo» un «Porsche Macan» -, kā arī motorollera «Piaggio Vespa» un šo transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību un atslēgu piesavināšanos.

Šie trīs transportlīdzekļi ir Oļega Fiļa dāvanas, kas pasniegtas sievai laulības laikā - 133 000 eiro vērtais «Porsche 911 Turbo», 67 000 eiro vērtais «Porsche Macan S» un motorollers «Piaggio Vespa», kas izmaksājis 5200 eiro, bet vairāk nekā gadu stāvējis nekustīgs vīra vadītās bankas biroju pazemes stāvvietā.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv