Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Runā, ka Āboltiņa apstiprināta par Itālijas vēstnieci, bet vīru atstās mājās

© F64

Jau izskanējušas runas, ka Saeimas Ārlietu komisija esot atbalstījusi bijušās politiķes Solvitas Āboltiņas kandidatūru Latvijas vēstnieces amatam Itālijā. Oficiāli šīs ziņas gan pagaidām netiek apstiprinātas, tomēr kuluāros jau runā, ka Solvita plāno uz saulaino Itāliju doties kopā ar meitu Annu, kamēr vīrs Jānis un dēls Artūrs palikšot Latvijā.

Solvita Āboltiņa pēc tam, kad pērnā gada nogalē nolika deputāta mandātu, sāka pildīt Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktores amata pienākumus, kā arī viņai tika piešķirts padomnieka diplomātiskais rangs.

»Vakara Ziņas« sazinājās ar Solvitu Āboltiņu, lai uzzinātu, vai viņu var apsveikt ar jauna amata iegūšanu? «Nē, nevarat apsveikt, jo tā nav taisnība.

Katrā ziņā saskaņā ar diplomātisko protokolu praksi, jebkas, kas saistīts ar diplomāta karjeru, tiek komentēts un komunicēts tikai tad, kad attiecīgās valsts prezidents piešķir kandidātam akreditācijas vēstuli, kas ir jāiesniedz konkrētajā valstī. Nekas tamlīdzīgs šobrīd vēl nav noticis,» komentē Āboltiņa.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv