Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Notiks skrējiens vīriešu veselības atbalstam

PAR veseliem vīriešiem – tāda ir labdarības Pīļu skrējiena devīze. Šāda labdarības akcija jau vairāk nekā 20 gadu tiek rīkota dažādās pasaules valstīs, lai atraktīvā veidā pievērstu sabiedrības uzmanību vīriešu veselībai un vāktu ziedojumus tās veicināšanai © F64

Svētdien, 10. septembrī, kad visā Latvijā tiks atzīmēta Tēvu diena, no pulksten 12 Rīgas kanālā starp Operas tiltiņu un Brīvības pieminekli norisināsies nu jau par tradīciju kļuvušais labdarības pasākums Pīļu skrējiens 2017.

Pasākums veltīts vīriešu veselības atbalstam, un to jau piekto gadu organizē vīriešu organizācijas Round Table Latvijas klubs sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas atbalsta fondu.

Pagājušajā gadā labdarības akcijā Pīļu skrējiens 2016 tika saziedota rekordliela naudas summa - tika pārdotas 390 pīlītes par kopējo summu 1950 eiro. Par saziedoto naudu bezmaksas konsultācijas Cēsīs, Dobelē, Rēzeknē un Jēkabpilī saņēma 103 vīrieši, no kuriem aizdomas par vēzi (nosūtīti uz turpmākiem izmeklējumiem) bija 16 pacientiem, labdabīga prostatas hiperplāzija - 38 pacientiem, vēl dažādas citas problēmas - 29 pacientiem. Šie rezultāti ir apliecinājums tam, ka šis jautājums vīriešiem Latvijā ir aktuāls, un tam vajag pievērst pastiprinātu uzmanību.

Arī šogad pasākumu pagodinās tā atbalstītājs un patrons - aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Pasākumu vadīs TV raidījumu un pasākumu vadītājs Aivis Ceriņš, bet uz skatuves kāps Elza Rozentāle, grupa My Radiant You, jaunā māksliniece Patrisha un Arstarulsmirus. Pie dīdžeja pults saimniekos DJ Spinga, bet par bērnu atrakcijām rūpēsies Jogitas Pūpolas pasākumi un Kašers ar Trakajiem putniem. Būs padomāts par atrakcijām arī pieaugušajiem.

Bet saziedotā nauda tiks izmantota, lai nodrošinātu Rīgas Austrumu slimnīcas urologu izbraucienus uz reģioniem. Ārsti vīriešiem reģionos sniegs savu palīdzību, nesaņemot par to samaksu.

***

KAS JĀDARA, lai piedalītos labdarības akcijā Pīļu skrējiens 2017?

1.

10. septembrī no pulksten 12 līdz 15 ejiet uz labdarības akcijas norises vietu, kas būs Rīgas kanālā, posmā starp Nacionālo Operu un Brīvības pieminekli, ziedojiet piecus eiro, un jums tiks piešķirts pīlītes kārtas numurs, kas savukārt atbilst vienai no pīlītēm, kuras tiks peldinātas kanālā - Pīļu skrējienā 2017. Visas pīles vienlaikus tiks ielaistas Rīgas kanālā, kur tās, straumes nestas, uzsāks sacensības. Aptuveni 30 ātrāko pīlīšu īpašnieki iegūs dažādas atbalstītāju sarūpētas balvas, no kurām galvenā būs velosipēds.

2.

Ja netiekat uz pasākumu, tad savu pīlīti jau tagad varat nopirkt interneta vidē, vienkārši maksājot norādot Pīļu skrējiens 2017. Rekvizīti ziedojumam: piluskrejiens.lv/lv/kontakti/.