Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

5 praktiski padomi, kā parūpēties par bērnu drošību masu pasākumos

© f64

Šķiet, Latvijā vasaras nav iedomājamas bez pilsētu svētkiem, gadatirgiem un festivāliem. Šie pasākumi tradicionāli pulcē lielus cilvēku pūļus, tāpēc, apmeklējot tos ar bērniem, ir svarīgi savlaicīgi padomāt, kā novērst iespējamos drošības riskus. Mobilo sakaru operators BITE iniciatīvas “Drošība bērna acīm” ietvaros, sadarbojoties ar dažādu jomu ekspertiem, ir apkopojis 5 praktiskus padomus, kā parūpēties par bērnu drošību masu pasākumos.

Viens no galvenajiem drošības riskiem, kas raksturo masu pasākumus, ir bērnu noklīšana. Apmaldīšanās pat šķietami pazīstamā vietā rada bērniem lielu stresu, tāpēc viņu rīcība šādās situācijās ir neprognozējama. Tādējādi, lai izvairītos no liekiem pārdzīvojumiem, pirms doties uz masu pasākumiem, ir svarīgi ne vien pārrunāt ar atvasēm aktuālos ar personīgo drošību saistītos jautājumus, bet arī parūpēties par praktiskiem risinājumiem papildu drošībai.

# Pārrunā ar bērniem personīgās drošības jautājumus

Runājot ar atvasēm par personīgās drošības jautājumiem, ir gan jāizskaidro iespējamie drošības riski, gan arī atbilstošākā rīcība tajā vai citā situācijā. Turklāt, ņemot vērā, ka bērni vislabāk uztver īsu, kodolīgu, skaidrā un viņiem saprotamā valodā atspoguļotu informāciju, ar viņiem ir jārunā vienkārši, izmantojot asociācijas un praktiskus piemērus.

Eksperti uzsver, ka ir ļoti svarīgi bērniem atgādināt, lai publiskos pasākumos vienmēr patur redzeslokā mammu un tēti; ja kur dodas, piemēram, pēc saldējuma vai uz rotaļu laukumu, ir jābrīdina vecāki; lai nerunā ar nepazīstamiem cilvēkiem, neņem no viņiem dāvanas, piemēram, konfektes, un nedodas viņiem līdzi arī tad, ja šie cilvēki apgalvo, ka viņus sūtīja mamma vai tētis u.tml. Tāpat ar bērniem, kuri jau ir sasnieguši 5 gadu vecumu, ir ieteicams vienoties par konkrētu tikšanās vietu, ja sanāk vienam otru pazaudēt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā