Daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" režisors un producente - Lelde un Vlads Kovaļovi © Valentīna Abrazeja

Kinoteātrī "Forum Cinemas" 29. janvāra vakarā tika aizvadīts daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" otrās sezonas atklāšanas pasākums, kurā pulcējās radošā komanda kopā ar saviem atbalstītājiem, ģimenēm un draugiem, pie skatītājiem Tet TV+ platformā seriāls nonāks 31. janvārī.

Seriālu veido tehnoloģiju un izklaides uzņēmums “Tet” sadarbībā ar kino industrijā jau pazīstamo Kovaļovu tandēmu. Scenārija autors un režisors Vlads Kovaļovs kopā ar sievu kino producenti Leldi Kovaļovu jau gadiem darbojas pašmāju kino nozarē. Ar katru projektu, ko Kovaļovi uzņemas, darbs tiek ieguldīts vērienīgs, apliecinot, ka var veidot kvalitatīvu kino.

Filmas radošā komanda / Dmitrijs Suļžics/MN

Augstās darba spējas ir tikai viens no trumpjiem, ko Lelde un Vlads piekopj jau gadiem, pārspējot paši sevi ar katru projektu. Tam par apliecinājumu nepamanīts nepaliek fakts, ka pērn, 2023. gadā, seriāla “Nelūgtie viesi” pirmā sezona 2023. gadā pārliecinoši ieņēma līdera pozīciju Tet TV skatītāko seriālu topā.

Arī jaunā sezona atnesīs daudz negaidītu pavērsienu, neļaujot vilties pie TV ekrāniem. “Nelūgtie viesi” tapuši, sadarbojoties ar Latvijas, Ukrainas, kā arī ar Lietuvas kino profesionāļiem. Galvenajās lomās varēs redzēt jau skatītāju iemīļotos aktierus - Andri Daugaviņu, kas atveido izmeklētāju Ričardu, un Niklāvu Kurpnieku izmeklētāja Oskara lomā.

Starp aktieriem arī Einars Repše / Dmitrijs Suļžics/MN

Tāpat starp galveno lomu atveidotājiem būs arī Gerda Embure, Einars Repše, Mārtiņš Kalita, Signe Dancīte un daudzi citi talanti.

Seriāla sižeta līnija atklāj slepkavību, kas notikusi kādas kredītkompānijas rīkotajā kino tematikas ballītē. Tiek atrasts jaunietes Emīlijas Brokas līķis, kura bija ietekmīgā uzņēmuma īpašnieka Andra Broka meita. Mazpilsētas izmeklētājiem Ričardam un Oskaram gaidāms jauns izmeklēšanas izaicinājums, jo lietā atklājas pavērsieni, kas šokē pat pieredzējušus izmeklētājus, turklāt slepkavības turpinās.

Arī jaunā sezona atnesīs daudz negaidītu pavērsienu, neļaujot vilties pie TV ekrāniem / Dmitrijs Suļžics/MN

Pirmizrādes viesi varēja iepazīties ar pirmajām divām jaunās sezonas sērijām. Pirmajā sērijā “Dzīve kā kino” izmeklētāji Ričards un Oskars saņem informāciju par jaunu slepkavību Kandavā. Oskars piedalās kino uzņemšanā, kad pie viņa ierodas negaidīts ciemiņš. Traģiskie mazpilsētas notikumi attīstās arī otrajā sērijā “Dāvana”, kad Oskara dzimšanas dienas svinību laikā viņš saņem ziņu par vēl kādu slepkavību.

Režisors Vlads Kovaļovs pateicas komandai par ieguldīto darbu / Dmitrijs Suļžics/MN

Pirms pirmizrādes režisors Vlads Kovaļovs veltīja pateicību:

Kino ir komandas darbs, tāpēc pirmais, kam vēlos pateikt paldies, ir mana komanda. Paldies arī Lelde tev, par visu, ko dari. Vēl īpašu paldies vēlos pateikt scenārija konsultantei, bijušajai Valsts policijas izmeklētājai Rolandai Bulai. Šogad visi centās, tāpēc cerams, ka patiks.

Producente Lelde Kovaļova / Dmitrijs Suļžics/MN

Svinīgo uzrunu teica arī producente Lelde Kovaļova, atklājot savas sajūtas:

Katru gadu mērķis ir darīt tā, lai nākamais projekts būtu labāks par iepriekšējo. Šovakar jūs būsiet pirmie skatītāji, kas pieņems lēmumu, vai mums tas ir izdevies. Pirms mēs sākam, vēlos pateikties katram, kas ir ieradies, lai mūs atbalstītu, un es ceru, ka jums patiks tas, ko jūs redzēsiet. Mēs novērtējam katra atbalstu, lai turpinātu priecēt ar jauniem un aizraujošiem kino projektiem.

Paldies TET par to, ka viņi ražo pašmāju kino un ļauj jaunajiem kino veidotājiem īstenot savas idejas. Paldies Kandavas un Tukuma pašvaldībām. Mēs esam draugi jau otro gadu un, kad aizbraucam uz Kandavu, mēs jūtamies kā mājās. Katram novēlu sajūtu, ka kolēģi ir kļuvuši par draugiem. Paldies Vladam, paldies komandai, paldies aktieriem!"

TET valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks / Dmitrijs Suļžics/MN

Arī TET valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks neslēpa aizkustinājumu par paveikto:

Mūsu uzņēmumam ir vairāki svarīgi uzdevumi. Viens no tiem ir pierādīt, ka Latvija var. Mēs spējam būt konkurētspējīgi arī starptautiskā līmenī. Ticam, ka labi strādājot, arī nākamgad daudz kur nokļūsim. Tāpat mūsu uzdevums ir atrast fantastiski talantīgus cilvēkus Latvijā, ar kuriem kopā radīt izcilas lietas. Atrodot pareizos talantus, visas lietas notiek.

Andris Daugaviņš seriālā pārliecinoši spēlē izmeklētāju Ričardu / Dmitrijs Suļžics/MN

Aizkulisēs bija ekskluzīva iespēja satikt galvenās lomas atveidotājus. Viens no tiem ir Andris Daugaviņš, kurš seriālā pārliecinoši spēlē izmeklētāju Ričardu. Aktieris pauda savas sajūtas par padarīto, uzsverot režisora meistarību:

Salīdzinot pirmo sezonu, jāteic, ka šī bija grūtāka. Kad radās zināmas problēmas, visu cieņu Vladam, kurš atrada risinājumus. Tāpēc arī ceru, ka šī būs labāka sezona, jo procesā saskārāmies ar grūtībām, taču gaišais ir pāri visam. Bija liels prieks strādāt kopā ar visu komandu. Par to, kā gāja, varu atklāt tikai to, ka es nevēlējos braukt no Kandavas prom. Tieši tā arī bija. Es biju gatavs palikt, tāpēc, ja būs iespēja, tad vēl trešo, ceturto sezonu labprāt arī tur aizvadītu. Pēdas paliek.

Aktieris atklāj, ka filmēšanas laukumā ir izveidojusies cieša draudzība ar režisoru / Dmitrijs Suļžics/MN

Kad pirmo reizi satiku režisoru Vladu, tad es biju pārsteigts, cik viņš ir jauns. Viennozīmīgi viņš ir tīrradnis, ne tikai kā režisors, scenārists, bet arī kā montāžists. Tas jau ir kaut kur izskanējis, bet es to nevarēju nepateikt, lai arī mēs jau esam kļuvuši par labiem draugiem. Turklāt tas, ko es pats visvairāk apbrīnoju, ir tas, ka man pašam nebūtu tik lielas izturības “neuzsprāgt” kādās stresa situācijās, bet viņa darba spējas, tas viņa perfekcionisms, bet labā nozīmē, lai panāktu, ir retums. Un to mēs arī redzam uz ekrāna.”

Aktieris Niklāvs Kurpnieks seriālā spēlē izmeklētāju Oskaru / Dmitrijs Suļžics/MN

Aktieris Niklāvs Kurpnieks, kurš seriālā spēlē otro galveno lomu, izmeklētāju Oskaru, atklāj savu lielāko izaicinājumu:

Spēlēt tā saucamo “pāli” vienmēr ir izaicinājums, tāpēc tas man šķita, kā uz robežas. Katru reizi, kad ir jāstrādā ar Vladu, pašu komandu, tā vienkārši ir bauda. Lelde uzbūvē īstu komandu. Šajā komandā varu justies brīvi, par ko esmu pateicīgs.

Uz skatuves virmoja saviļņojums par paveikto / Dmitrijs Suļžics/MN

Man liekas arī, ka mēs ar Oskaru esam līdzīgi dzīvē, jo tiekam pārprasti brīžos, kad esam rīkojušies ar vistīrāko sirdsapziņu. Tāpēc arī tiekam dzīvē iemesti visdažādākajās situācijās, kas, protams, ir neizbēgami. Lai gan mūsos visos ir kaut kas no Oskara, jo mēs visi vēlamies būt ar savējiem, būt mīlēti, taču neprotam to līdz galam varbūt nokomunicēt."

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv