Kultūra

Kultūra

Dzīvesprieka eksplozija mūziklā “Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās”

Santa Raita

Trešdien, 15. maijā, Rīgā, VEF kultūras pilī gaidāma Operetes teātra mūzikla “Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās” papildizrāde.

TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. maijam

Santa Raita

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Jurjāns un Geka, Jankovska un Ruņģis, Petrenko un Ērglis, Osokins un Vasks, Monka un Holenbeks.

17 kultūras pasākumi līdz 10. maijam, apmeklējami bez maksas

Santa Raita

Vērts apmeklēt: izstādes, koncerti, filmu maratons, dārza svētki, vienas dienas festivāls un neatkarības atjaunošanas dienas svinības.

Brīvdabas muzeja pasākumā “Viena diena mūsmājās” darbosies apmēram 850 dalībnieku

Līga Rimšēvica

Par godu Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja simtgadei 11. maijā, atklājot vasaras sezonu, muzeja sētas pilnībā atdzīvosies pasākumā “Viena diena mūsmājās”.

TEĀTRA AFIŠA maijam

Santa Raita

Pirmizrādes: Petrenko, Sīlis, Seņkovs, Blūzma, Butusovs, Treinis, Šmits, Suhanovs, Džeimss, Dauburs un Bērziņa, izbraukuma izrādes, 100. izrāde, otrā un pēdējā izrāde.

Pie Ministru kabineta var apbrīnot karikatūrista Šļūkas izstādi  

Monika Sila

Izstāde, kas apskatāma alejā pretī Ministru kabineta ēkai, var paraudzīties uz desmit mītiem, stereotipiem un maldīgiem uzskatiem par NATO un ES un kritiski novērtēt šo organizāciju lomu un ieguldījumu Latvijas demokrātijas, drošības un tiesiskuma stiprināšanā.

Donam Malmē pirmais mēģinājums uz Eirovīzijas lielās skatuves

Monika Sila

Dons dodas iekarot Eirovīziju – pirmdien Latvijas delegācija devās uz Zviedrijas pilsētu Malmi, lai sagatavotos atbildīgajam priekšnesumam 9. maijā, kad Dons uzstāsies konkursa pusfinālā.

Diona Liepiņa: Radu dziesmas latviski, jo tās ir manas saknes

Lauma Ozola

Turpinot gaidīt Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, saruna ar mūziķi Dionu Liepiņu, kurai saistībā ar 4.maiju ir īpašs stāsts, kā dziedātāja izjūt savas saknes un patriotismu.

Rakstniece Mērija Elizabete Kalniņa: Esmu daļa no Latvijas

Lauma Ozola

Sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, mana varone ir rakstniece Mērija Elizabete Kalniņa. Viņas grāmatas “Sapnis par viņu un mūziklu” un  “Uguns un pulveris” pērn ierindojās pie visvairāk pārdotajiem latviešu daiļdarbiem.

Pianistes Jautrītes Putniņas piemiņas vakars

Santa Raita

Ziedoņa mēneša pirmajā svētdienā, 5. maijā, plkst. 17.00 RKTMC «Mazā ģilde» Lielajā zālē  gaidāms leģendārās latviešu pianistes Jautrītes Putniņas piemiņas koncerts – «Saules mūzika. Jautrītei Putniņai 95».

Brīvdabas muzejā izstāde būs apskatāmas 99 dzintara rotas

Līga Rimšēvica

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja izstāžu zālē no 3. maija būs apskatāma Latvijas Nacionālā kultūras centra un Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja  rīkotā tautas lietišķās mākslas izstāde «Dzintargaisma», kas būs stāsts par Latvijas skaisto pusdārgakmeni – dzintaru.

Leldei Dreimanei jauns palīgs darbos un nedarbos

Santa Raita

«Es nevaru savu dzīvi iedomāties bez fiziskām aktivitātēm un jogas. Vismaz divas reizes nedēļā apmeklēju fiziski un mentāli norūdošas prakses – es ļoti intensīvi strādāju ar savu fizisko ķermeni un tikpat nopietni pieeju garīgām pieredzēm. Tas mani harmonizē un līdzsvaro,» atklāj aktrise Lelde Dreimane.

Pēteris Vasks dāvina diriģentiem savu jaunāko nošu grāmatu

Monika Sila

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas diriģēšanas nodaļas audzēkņi 25. aprīlī audzēkņu vakarā tikās ar izcilo komponistu Pēteri Vasku.

lasītākais