Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_downwardPolitika

Bijusī Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme sākusi strādāt Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA), aģentūrai LETA apstiprināja CFLA pārstāvji.
Vakar, 17:00 Ziņu aģentūra LETA
Valsts parāda attīstība nākamajos gados uzrāda augošu tendenci, turklāt diezgan strauji pieaug arī valsts parāda procentu maksājumu apmērs - no 0,8% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2023.gadā līdz 1,4% no IKP 2027. un 2028.gadā, uzraudzības starpziņojumā par Latvijas Stabilitātes programmu 2024.-2028.gadam norāda Fiskālās disciplīnas padome (FDP).
Vakar, 16:25 Ziņu aģentūra LETA
Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests Putinam nodevis prognozi ar precīziem datumiem, kad sāksies lielais karš ar NATO, bet viss atkarīgs no “specoperācijas” rezultāta, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo portals dialog.ua.
Vakar, 16:18 Portāls nra.lv
Krievijas Federālā muitas dienesta vadītājs Ruslans Davidovs vietējiem medijiem sūdzējies, ka Baltijas valstis un Somija sabotējot kravu piegādes un mākslīgi veidojot rindas uz robežas. Stāstot par sarežģīto situāciju Buračku - Terehovas kontrolpunktā, viņš sajauca Lietuvu ar Latviju, ziņo portāls tv3.lt.
Vakar, 15:22 Portāls nra.lv
Krievijā Vladimira Putina inaugurācija paredzēta 2024. gada 7. maijā. Krievijas propagandai bija lieli plāni šim notikumam, taču Ukraina saņems ilgi gaidīto militāro palīdzību no ASV – 61 miljardu dolāru, kas varētu mainīt situāciju frontē.
Vakar, 15:05 Portāls nra.lv
Latvijas ekonomikai pietrūkst investīciju 2-3 miljardu eiro apmērā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).
Vakar, 9:31 Ziņu aģentūra LETA
“Esam pietuvojušies konstitucionālajai krīzei,” ir pārliecināts politologs Filips Rajevskis, vērtējot kārtējo skandālu, kas skāris “Jauno vienotību”. Partijas nu jau bijušais ģenerālsekretārs Artis Kampars esot mēģinājis mainīt Saeimas vēlēšanu rezultātus – tā raidījumā “Kas notiek Latvijā?” apgalvoja uzņēmuma SOAAR līdzīpašnieks Renārs Kadžulis.
Vakar, 5:30 Elita Veidemane
Tallinas lidostā līdzās skrejceļam Igaunijas būvkompānija "Nordecon" izbūvēs stāvvietas militārajām lidmašīnām, paziņoja "Nordecon" un Tallinas lidostas operatorkompānija "Tallinna Lennujaam".
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts. Taču pirmā diena pēc demisijas Saeimas deputāta amatā K. Kariņam nesākās veiksmīgi, vēsta LTV raidījums "Panorāma".
25.apr Portāls nra.lv
Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien pavēstīja, ka plāno maijā doties vizītē uz Ķīnu.
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) šodien tika nogādāti vēl 14 karā Ukrainā smagi cietuši cilvēki, aģentūru LETA informēja slimnīcā.
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Politiskais spēks "Jaunā vienotība" (JV) ir vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs, lai tās pārbaudītu informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumu, ka "Vienotības" politiķis it kā centies ietekmēt balsu skaitīšanas rezultātus 2014.gada Saeimas vēlēšanās.
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Ministru kabinetā atbalstītais likumprojekts paredz, ka pēc valstī izsludinātas mobilizācijas izņēmuma vai karastāvokļa gadījumā Nacionālo bruņoto spēku sastāvā varētu operatīvi uzņemt dienestā brīvprātīgos ārvalstu karavīrus, portālā "X" paziņoja Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.
25.apr Portāls nra.lv
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu, aģentūra LETA uzzināja KNAB.
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumi, ka "Vienotības" politiķi centušies ietekmēt balsu skaitīšanas rezultātus 2014.gada Saeimas vēlēšanās ir absurdi un nepatiesi, aģentūrai LETA paziņoja bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.
25.apr Ziņu aģentūra LETA
Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) lūgs tiesībsargājošās iestādes pārbaudīt publiski izskanējušo apgalvojumu, ka pirms teju desmit gadiem toreizējais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars aicinājis vēlēšanu programmatūras nodrošinātāja - informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" - vadītāju Renāru Kadžuli viltot 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus, lai tādējādi nodrošinātu partijas toreizējās priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas iekļūšanu parlamentā.
25.apr Ziņu aģentūra LETA