© Publicitātes foto

Starp Rīgas skaļajām ielām slēpjas klusie pilsētas iekšpagalmi un vienā no tādiem Valdemāra ielā pretim Kongresa namam - Zvaigzne Cafè vakar publikai atvēra savu - piecu dimensiju pagalmu, vietu, kur redzēt, dzirdēt, līdzi dzīvot, izgaršot un  sajust gravitāciju.

Sākums mūs atrod pats…

Ar šiem vārdiem iesākas Zvaigznes Pagalma atvēršanas svētki, kuru ieskandināja dziesminieks Kārlis Kazāks. Programmā bija divdaļīgs Kārļa Kazāka nedaudz sarkastiskais, mazdrusciņ sentimentālais, bet līdz sirds kambariem patiesais stāstījums par latvieti pareizo, dziesmas par kaijām un citām dzīves reālijām.

Publicitātes foto

Klausoties Kazāka publisko monologu un dziesmas, viesi malkoja dzērienus, mielojās ar burgeriem, šķirstīja nesen iznākušo Kārļa grāmatu, kuru bija iespēja iegādāties turpat starp ziedošām lupīnām un citiem pagalma interjera aksesuāriem. Un tas viss viesiem ļāva nedaudz aizmirst par gravitāti un aizceļot līdzi dziesminieka uzburtai patiesībai.

Publicitātes foto

Show must go on

Jaunais pagalms solās būt vieta, kur garšas un cilvēki satiekas. Šeit turpmāk varēsim noslēpties ne vien no pilsētas drūzmas un steigas, bet arī iegrimt ēnās un patverties trepju ielokā no tiešiem saules stariem. Gardas maltītes, atspirdzinoši smūtiji, sulīgi kokteiļi un citi prieki turpmāk sagaida Zvaigznes Pagalmā. Ikdienas režīmā Zvaigzne Cafe darbojās kā kafejnīca un tikai nedēļas nogalēs plāno rīkot dažādus pasākumus, piemēram, mūzikas koncertus, grāmatu prezentācijas, spēļu vakarus, kafijas pagatavošanas sacensības.

Publicitātes foto

“Ja viesu uzņemšana sagādā prieku, ja kafijai ir liels pieprasījums un gatavotajam ēdienam nereti tiek prasīta papildus porcija, tad tikai loģiska šķiet doma to visu iznest ārpus ierastā” saka viens no Zvaigznes Pagalma idejas autoriem - Zvaigzne Cafe menedžeris Niks. “Ideja dzima kopā ar kafejnīcas atvēršanu jau pirms teju sešiem gadiem. Tomēr dažādi apstākļi - tostarp darbinieku mašīnas, kuras pagalmā tiek turētas darba dienās no 9 rītā līdz 5 pēcpusdienā, protams - pandēmijas uzliktie ierobežojumi, aizņemtība kafejnīcas ikdienas darbos, kavēja to realizēt agrāk.”

Informāciju par turpmākajiem pasākumiem skatieties kafejnīcas Instagram un Facebook kontā.

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv