Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Jančevska un Naumova, Saliete un Šnē, Liepa un Gāga, Daudziņš un Shipsea, Anitens un Pauliņš.

Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls

Publicitātes foto

23. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls šogad norisināsies no 4. novembra līdz 2. decembrim, piedāvājot piecus aizraujošus koncertus ar māksliniekiem no Francijas, Itālijas, Somijas un Latvijas.

Baha kamermūzikas festivāla direktore, klavesīniste Aina Kalnciema, aicinot uz kārtējo festivālu, uzrunā baroka mūzikas mīļotājus: “Mīļie Baha mūzikas draugi, priecājos, ka atkal tuvojas nemirstīgā Johana Sebastiāna Baha svētki!

Vācu komponists, kura daiļrade pieder visai cilvēcei, dod garīgu spēku katram klausītājam. Viņa mūzika nepazīst šķēršļus starp valstīm un tautām, tā prot tuvināt gan klausītājus, gan izpildītājus.

Jau divdesmit trešo reizi Baha mūzikas fonds aicina uz festivāla koncertiem visus tos, kas vēlas dot savai dvēselei nemirstības pieskārienu.”

Sestdien, 4. novembrī plkst.17.00 Em. Dārziņa Mūzikas skolas zālē festivālu ieskandinās jau tradicionālais koncerts “Vārds jaunajiem”. Šoreiz koncerta dalībnieki tiešām būs paši jaunākie, topošie mūzikas profesionāļi no MIKC Nacionālās Mākslu vidusskolas, Emīla Dārziņa mūzikas skolas un Rīgas Doma kora skolas. Koncertā skanēs tikai Johana Sebastiāna Baha skaņdarbi.

Svētdien, 12. novembrī plkst.19.00 Mazajā ģildē muzicēs baroka mūzikas ansamblis “Masques” no Francijas (Sophie Gent & Tuomo Suni, vijoles, Kathleen Kajioka, alts, Mélisande Corriveau, čells, Benoît Vanden Bemden, kontrabass un Olivier Fortin, klavesīns). Programmā: Johana Sebastiāns Bahs, Georgs Filips Tēlemanis, Žans Filips Ramo, Vilhelms Frīdemanis Bahs.

15.novembrī plkst. 19.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē ar koncertprogrammu “Per Brahe’s Travels” (“Pēra Brahes ceļojumi”) muzicēs somu mākslinieki Mats Lillhannuss (Mats Lillhannus, tenors) un Miko Ikeheimo (Mikko Ikäheimo, lauta).

22.novembrī plkst.19.00 Mazajā ģildē muzicēs talantīgie pianisti Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus (attēlā). Programmā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Volfganga Amadeja Mocarta un Johana Kristiāna Baha skaņdarbi. Dzirdēsim gan mākslinieku solo, gan ansambļa spēli.

2.decembrī plkst.18.00 festivāla noslēguma koncertā Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē muzicēs Rīgas klausītājiem jau pazīstamais, izcilais itāļu flautists Massimo Merčelli un klavesīniste Aina Kalnciema. Brīnisķīgajam duetam vakara gaitā piepulcēsies arī Ainārs Paukšēns ar baroka čellu. Programmā: Johana Sebastiāna Baha, Karla Filipa Emanuela un Arkandželo Korelli skaņdarbi flautai un klavesīnam.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā