2.lapa

Par skaistajiem Latvijas mežiem

Foto: Valters Poļakovs

Sestdien, 2. martā, plkst. 14.00 Jaunmoku pilī tiks atklāta mākslinieces, abstraktā ekspresionisma pārstāves Anda_abstract (attēlā) gleznu izstāde “Būt mežā Jaunmoku pilī” - par skaistajiem Latvijas mežiem un unikālo Jaunmoku pili.

Izstādes atklāšanas pasākumā būs tikšanās ar pašu mākslinieci un muzikāli priekšnesumi par meža tēmu jaunā mūziķa un komponista Jura Patrika izpildījumā uz džambas par meža tēmu. Sagaidāms arī pirmatskaņojums Jura Patrika perkusiju skaņdarbam “Meža elpa”.

“Mežs man ir īpaša vieta, mana baznīca, kur smeļos spēku un iedvesmu,” saka māksliniece Anda_abstract.

Publicitātes foto

Jaunmoku pilij viņa uzgleznojusi īpašu lielformāta darbu “Pils mežā”, kur savā abstraktajā manierē attēlojusi grezno Jaunmoku pili ar ziedošajiem rožu krūmiem un mežu visapkārt. Darbā “Pils mežā” ir izmantotas akrila krāsas un zelts dažādās klāšanas tehnikās, kombinējot zilās, violetās, zaļās un baltās krāsas vairākos slāņos, lai atainotu Jaunmoku pils skaisto neogotikas un jūgendstila arhitektūru.

“Gleznojot Jaunmoku pili ar tās daudzajiem tornīšiem, košo dakstiņu jumtu un ainavisko apkārtni, ar spilgtajiem krāsu toņiem atspoguļoju tās izsmalcināto arhitektūru un interjera noskaņu,” stāsta māksliniece.

Izstāde “Būt mežā Jaunmoku pilī” būs apskatāma no 25. februāra līdz 28. aprīlim. Apmeklējot izstādes svinīgo atklāšanas pasākumu 2. martā, ieeja bez maksas (pārējā laikā - saskaņā ar Jaunmoku pils ieejas cenrādi).

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā