© Foto: Depositphotos

Ikreiz, kad mēs domājam par papīra galda salvetēm, mūsu prātā iešaujas glīti salocīta mīksta balta papīra attēls, ko bieži lietojam pie pusdienām.

Bet vai jūs zināt, ka šie papīra gabaliņi var piedāvāt vairāk, nekā varat iedomāties? jautā medium.com.

Ārkārtas kabatlakatiņi

Vai esat kādreiz saskāries ar situācijām, kad bija ļoti nepieciešama salvete, bet nevarat to atrast? Šīs papīra galda salvetes var kļūt par jūsu ārkārtas kabatlakatiņu, ja kādreiz atkal nonāksit šādā situācijā.

Tā kā tie ir neticami mīksti, ar to pietiek, lai maigi noslaucītu ādu. Glabājiet somā vai kabatā vienu vai divas salvetes, jo tās var būt glābējs saaukstēšanās un gripas sezonā vai asaru pilnos brīžos, skatoties filmas.

Aizsargā delikātus priekšmetus

Foto: pixabay.com

Uzglabājot vai pārvietojot delikātus priekšmetus, bailes no bojājuma ir neizbēgamas. Bet varat pievienot aizsardzības slāni, lai vērtīgie priekšmeti būtu drošībā.

Novietojiet ap tiem vairākus papīra salvešu slāņus, lai nodrošinātu amortizācijas efektu. Salvetes palīdzēs novērst skrāpējumus, lūzumus un nelielus triecienus.

Pasargā stādus

Jums nav ne jausmas, cik labi papīra salvetes darbojas kā stādu aizsargi. Sagrieziet salvetes sloksnēs un apņemiet tās ap saviem topošajiem augiem, lai pasargātu tās no kaitīgas ietekmes, līdz tie kļūst stiprāki. Labākais ir tas, ka salvetes ir viegli pieejamas un bioloģiski noārdās, tāpēc neērtību nebūs.

Pagaidu grāmatzīme

Foto: pixabay.com

Vai jūs esat bibliofils? Nākamreiz, kad dodaties apēst grāmatu, netērējiet laiku, lai atrastu lapu, kur beidzāt. Salokiet papīra galda salveti un izmantojiet to kā grāmatzīmi. Tā kā tām ir skaistas krāsas un raksti, tās diezgan labi var kalpot kā grāmatzīmes.

Neslīdošs karstas krūzes turētājs

Vai jums patīk iemalkot kafiju, kamēr tā ir karsta? Vajag tikai paķert vienu vai divas salvetes un aptīt tās ap krūzi, lai izolētu rokas no karstuma. Tas ir tik vienkārši. Nākamreiz izbaudiet savu iecienīto dzērienu ērti, izmēģinot papīra salvetes, nevis apjomīgas kafijas krūzes apliktņus.

Ātrā tīrīšana

Foto: pixabay.com

Neuztraucieties par nelieliem netīrumiem un izlijušu dzērienu. Papīra galda salvetes ar to var viegli tikt galā. Nākamreiz neatkarīgi no tā, vai nejauši apgāzīsiet glāzi ūdens vai nometīsiet dažas drupatas uz grīdas, paņemiet salveti un ātri noslaukiet virsmu. Tās var efektīvi absorbēt šķidrumu un apturēt tālāku tecēšanu. Tāpēc glabājiet salvešu kaudzi dažādās jūsu mājas vietās, lai tām būtu viegli piekļūt, un padariet tās par nekārtības glābējām.

Tauku tīrītājs

Kad ēdiena gatavošana noved pie taukainām rokām, papīra salvetes kļūst par papīriem, kur noslaucīt pirkstus. Neatkarīgi no tā, vai savā virtuvē cepat bekonu vai rīkojaties ar eļļainām sastāvdaļām, nākamreiz sniedzieties pēc papīra salvetēm. Pat nevarat iedomāties, cik efektīvi šīs papīra loksnes var notīrīt liekos taukus no rokām.

Nospodrinās apavus

Foto: pixabay.com

Jūs kavējat darbu un pēdējā brīdī apavi ir netīri? Tā ir vissliktākā situācija, kurā var iestrēgt. Taču neuztraucieties, jo ir papīra salvetes. Uzklājiet nelielu daudzumu apavu krēma un berzējiet apavus, lai atjaunotu to spīdumu. Salvetes mīkstās šķiedras efektīvi izceļ apavos tādu pašu spīdumu, kādu iegūstat ar speciāliem sūkļiem.

Kabeļu organizators

Vai jūs bieži esat iestrēguši sapinušies kabeļos un vados ap savu galdu vai izklaides ierīci? Ļaujiet papīra galda salvetēm palīdzēt sakārtot kabeļus, kas novietoti virs jūsu rakstāmgalda. Izpildiet tālāk minētās darbības: sakārtojiet kabeļus uz galda; ap tiem saritiniet salveti, nostipriniet to, izmantojot gumiju vai auklu.

Šis pagaidu kabeļu kārtotājs glīti savienos vadus un neļaus tiem sapīties, atvieglojot katra vada identificēšanu un pārvaldību, kad vien tas nepieciešams.

Māksla un amatniecība

Foto: pixabay.com

Ja jums ir radošs prāts, tad atbrīvojiet to ar papīra salvetēm. Salvešu plānās īpašības ļauj izveidot satriecošas mākslas formas. Tās ir lieliski piemērotas dekupāžai, kur var tos pielīmēt pie virsmām, lai izveidotu satriecošus dizainus uz jebkura objekta, kas jums patīk, piemēram, vāzēm, kastēm un attēlu rāmjiem.

Saldējuma pilienu ķērējs

Foto: pixabay.com

Ēdot saldējumu karstā dienā, var palikt lipīgas rokas un saldējums notek. Lai izvairītos no šīs nekārtības, aptiniet papīra salveti ap saldējuma pamatni, jo tā noķers visus pilienus, saglabās rokas tīras un ļaus jums lieliski izbaudīt saldējumu.

Ceļojuma pavadoņi

Foto: pixabay.com

Tie, kam patīk ceļot, iespējams, jau zina, cik nenovērtējama var būt nelielas papīra galda salvešu kaudzes glabāšana somā. Lūk, ko tas var darīt: pasniedz kā pagaidu paliktņus viesnīcas numuros; lidmašīnu paplātes galdu noslaucīšana un daudz kas cits.

Pierakstu bloknoti

Nepieciešams ātri pierakstīt atgādinājumus? Paņemiet papīra galda salveti un izmantojiet to kā pagaidu piezīmju grāmatiņu. Tā absorbējošā virsma labi darbojas ar lielāko daļu pildspalvu un zīmuļu, ļaujot ierakstīt svarīgas lietas uzreiz.

Foto: pixabay.com

Atvilktņu un skapju atsvaidzinātāji

Papīra salvetēs var ieliet savas iecienītākās smaržām un izmantot tās kā atvilktņu un skapju atsvaidzinātājus. Viss, kas jādara, ir uz salvetes uzpilināt dažus pilienus ēteriskās eļļas. Kamēr virsma absorbē šķidrumu, ielieciet to atvilktnē vai skapī. Salvete piešķirs patīkamu aromātu, kas paaugstina garastāvokli ikreiz, kad atverat atvikltni vai skapi. Šis triks ir vienkāršs, unikāls un rentabls, lai jūsu uzglabāšanas vieta smaržotu svaigi un apburoši.

Secinājumi

Foto: pixabay.com

Jūs noteikti būsiet pārsteigts, uzzinot par šiem unikālajiem papīra galda salvešu lietošanas gadījumiem. Nākamreiz neuztveriet galda salvetes kā tikai papīra lapu, ar ko noslaucīt muti ēdienreizes laikā.

Ar to novatorisko izmantošanu jūs varat uzlabot dažādus savas dzīves aspektus. Karstā kafijas tase nebūs jātur ar kailām rokām; jūs varat to saglabāt, izmantojot papīra salvetes.

Gatavojot ēdienu, varat arī ātri notīrīt taukainas rokas, izmantojot papīra salvetes. Īsāk sakot, papīra galda salvetes ir jūsu labākie draugi, lai uzturētu maksimālu tīrību un padarītu ikdienas darbus vieglu.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv