© Foto: Depositphotos

Mērces ir klasiska nepieciešamība salātu sajaukšanai. Šajā garšīgajā versijā avokado eļļa kalpo kā veselīga izvēle, jo tai ir viegla garša, un tā ir bagāta ar sirdij veselīgiem mononepiesātinātajiem un polinepiesātinātajiem taukiem.

Uzturā lietojot vairāk avokado eļļu, var pazemināt asinsspiedienu un sliktā holesterīna līmeni. Šī salātu mērce ir garšīga pie klasiskajiem kāpostu salātiem vai zaļumiem, kopā ar nelielu daudzumu zilā siera.

SASTĀVDAĻAS

Foto: pixabay.com

⅓ glāzes balzamiko etiķa

2 tējkarotes graudainās sinepes

2 tējkarotes kļavu vai agaves sīrupa

½ tējkarotes košera sāls

¼ tējkarotes svaigi maltu melno piparu

3 ēdamkarotes avokado eļļas

PAGATAVOŠANA

Traukā samaisa etiķi, sinepes, kļavu sīrupu, sāli un piparus. Izmantojot nelielu slotiņu vai dakšu, lēnām saputo avokado eļļu ar garšvielām, līdz maisījums ir pilnībā emulģēts. Alternatīva - ievietojiet visas sastāvdaļas slēgtā burkā un labi sakratiet tieši pirms pasniegšanas.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv