Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Astoņu ministru bilance: 200 slēgtu skolu; vai viņi strādājuši profesionāli?

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

4.lapa

*

Ministri

Kārlis Šadurskis pirmajā ministra pilnvaru laikā ieviesa valodas reformu krievu skolās. Tagad «palaida» jauno pedagogu algu modeli, sešgadīgos - 1. klasē, skolu tīkla optimizāciju. Saukts par Melno Kārli, jo inspirējis virkni grozījumu Izglītības likumā, kas radījuši sabiedrības neapmierinātību.

Lai vai cik pārmetumus ministrs saņēmis, objektīvi skatoties viņa kosmogrammas kartē, redzams, ka cilvēkam piemīt augstas prāta spējas un stratēģiskā domāšana. Labi aspektēts Merkurs Skorpiona zodiaka zīmē - ne velti viņš ir matemātikas profesors. Cilvēki ar šādu kombināciju savus plānus un projektus realizē klusumā, informējot citus tikai nepieciešamības gadījumā. Viņi nespēj būt objektīvi, ja lieta skar viņus pašus, traucējošais faktors ir emocijas. Mēness ministra astrokartē atrodas Ūdensvīra zīmē un opozīcijā ar Urānu - pēkšņu emociju iespaidā var kaut ko sastrādāt. Saule un Marss Svaru zīmē var veicināt egoismu. Astroloģiskajā kartē Saules aptumsuma ietekme - jāuzņemas atbildība un daudz kas jāiznes uz saviem pleciem. *

Ina Druviete, būdama ministra amatā, aktīvi pievērsās valsts valodas lomas palielināšanai mazākumtautību skolās.

Cilvēks ar daudzpusīgām interesēm un it kā praktisku domāšanu, uz ko norāda Merkurs Vērša zīmē. Tajā pašā laikā emocijas mainīgas, jūtīgi uztver līdzcilvēku kritiku, jo Mēness Svaru zīmē. Retrogrāds Jupiters savukārt provocē uz to, ka plāni un idejas var būt lielāki nekā iespējas to visu realizēt. Daudz šaubu un mainības (retrogrāds Saturns, Saule Dvīņos, Mēness Svaros), nav labi darboties ar finansēm. Savelkot visu kopā - cilvēkam tiešām labāk būt lieliskam filologam, pašam strādāt augstākās izglītības sistēmā, nevis darboties politikā.

Roberts Ķīlis veica reformas augstākajā izglītībā - augstskolu konsolidāciju, studiju programmu samazināšanu, un tas bija par iemeslu viņa demisijai.

Cilvēks ar neparastām, oriģinālām idejām. Turklāt šīs idejas dažkārt var būt lielākas nekā reālās realizācijas iespējas. Dzīvo vairāk nākotnē, ar intuīciju un neparastajām prāta spējām, uztverot to, kas būs aktuāls tikai rīt. Savu domu un ideju dēļ bieži vien paliek nesaprasts. Lieliski var darboties savā jomā - kā cienījams sociālantropologs, bet politika nav viņa īstā vieta. Kaut gan - astrokartē Saules aptumsuma ietekme, un tad cilvēkam parasti ir kāds smagums uz saviem pleciem jāiznes.

Tatjanas Koķes ministra pilnvaru laikā pedagogu algu samazinājums teju uz pusi (krīzes dēļ) noveda pie pedagogu protestiem. Viņas laikā tika ieviests princips «Nauda seko skolēnam».

Izglītības sistēma ir cilvēka īstā vieta - Merkurs Dvīņos, Mēness Strēlniekā. Dažādas, daudzpusīgas intereses, vēlme un spējas paplašināt redzesloku, piemīt arī nedaudz praktiskuma. Tajā pašā laikā diezgan daudz šaubu, dažādu iekšējo meklējumu, var pati sev uzlikt kādus rāmjus. Nav kombināciju, kas norāda uz spilgtām stratēģa spējām un «dzelzs dūri», kas nepieciešama, lai kaut kādas lietas novestu līdz galam neatkarīgi ne no kā. Darbošanās politikā var radīt daudz stresa, kas nenāk par labu nedz pašai, nedz realizējamiem projektiem. Labāk darboties ierastajā sfērā - kā filologam un mācībspēkam augstskolā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā