Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: TOP 5 notikumi un pasākumi

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti notikumi un sarīkojumi dažādām gaumēm un interesēm.

Sieviešu dienas pārsteigums daiļā dzimuma pārstāvēm

7. un 8. martā iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole» norisināsies viens no nozīmīgākajiem skaistuma industrijas pasākumiem - profesionālo zīmolu, kosmētikas preču un pakalpojumu izstāde «Expo Beauty Meetup 2020». Jau trešo gadu izstāde notiks funkcionālā «meetup» formātā, kas ļauj viesiem maksimāli patīkamā gaisotnē iepazīties ar lielu skaistumkopšanas nozares piedāvājumu skaitu.

«Pavasaris sievietēm ir īpašs laiks. Tādēļ mēs katru gadu rīkojam​ izstādi tieši šajā laikā. Šogad mēs pasākumu pieskaņojām​ Starptautiskajai sieviešu dienai - 8. martam, lai visām sievietēm un​ jaunietēm sarīkotu īstus skaistuma svētkus,» pastāstīja «Expo Beauty Meetup» projekta vadītāja Alīna​ Beļenkina.

Katru gadu «Expo Beauty Meetup» izvēlas dalībniekiem un apmeklētājiem piemērotāko, ērtāko un rosīgāko tikšanās vietu. Šoreiz «Expo Beauty Meetup» notiks modernākajā iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole», kas apmeklētājiem piedāvā ne tikai plašu preču klāstu pirkumiem, bet arī aizraujošas atpūtas un izklaides iespējas visai ģimenei.

Trīs gadu laikā «Expo Beauty Meetup» ir attīstījies un nepārtraukti mainījies, sekojot pasaules tendencēm. Izstādes formāts ļaus nepiespiestā gaisotnē iepazīties ar dažādām skaistumkopšanas preču kategorijām un pakalpojumiem: plaša patēriņa, profesionālo un nišas kosmētiku, dabīgiem un holistiskiem produktiem ar bio un eko sertifikātiem, unikāliem tehnoloģiskiem risinājumiem un procedūrām. Tikai divu dienu garumā pasākuma apmeklētājus gaida dāvanas, atlaides, bezmaksas konsultācijas un aizraujoša programma.

Izstādes darba laiks: 7.-8. marts no 10.00 līdz 22.00. Ieeja pasākumā bez maksas!

Rīgas Modes nedēļai jauns imidžs

Baltijas modes federācija izziņo 32. Rīgas Modes nedēļas datumus. Šopavasar Latvijas modes industrijas galvenā notikuma pasākumi norisināsies no 4. līdz 8. aprīlim.

Rīgas Modes nedēļas pavasara sesija pulcēs pazīstamus Latvijas modes, aksesuāru un bērnu apģērbu dizainerus, kā arī vēl neiepazītus māksliniekus. 2020./2021. g. rudens - ziemas sezonas skates norisināsies «Hanzas peronā», savukārt citviet Rīgā gaidāmi dažādi izklaides pasākumi un prezentācijas.

Gan drukātajos medijos, gan vides reklāmās un internetā varēs skatīt «vintage» apģērbu zīmola «Volga Vintage» autora un radošā direktora Sergeja Hatanzejska Rīgas Modes nedēļas 32. sezonai radīto oficiālo imidžu.

«Mēs centāmies radīt kaut ko īpašu, jo līdz šim neviens nav izmantojis «vintage» apģērbu, veidojot Rīgas Modes nedēļas tēlu. Pateicoties komandas darbam un talantam, mums ir «vintage» stāsts, kas izskatās ultramoderns un ļoti stilīgs - rudmataina princese (modele Kristīne, «Moon Models») sarežģīta asimetriska griezuma blūzē no dizaineres Annas Ledskalniņas (zīmols «Anna Led») 2003. gada kolekcijas šobrīd populārajā koši sarkanajā krāsā uz zila (šī gada krāsa saskaņā ar «Pantone») fona. Tēlu papildina 2003. gada kolekcijas «Prada» apavi un dizaina «vintage» auskari, kas iegādāti kādā Parīzes tirdziņā,» atklāj Sergejs Hatanzejskis.

Sekojiet Rīgas Modes nedēļai sociālajos tīklos «Facebook» (@Riga.Fashion.Week), «Instagram» (@rigafashionweek_official) un interneta vietnē www.rfw.lv.

Rīgā uzstāsies Brazīlijas džeza leģendas

Sadarbībā ar Baltijā lielāko džeza festivālu «Jazzkaar» 28. aprīlī pulksten 20.00 Rīgā, kultūrvietā «Hanzas perons», uzstāsies Brazīlijas džeza leģendas - dziedātāja Flora Purima un sitamo instrumentu mākslinieks Airto Moreira.

Florai Purimai ir sešu oktāvu balss - tās unikalitāte dziedātājai ir atnesusi četras žurnāla «Downbeat» godalgas «Labākā džeza vokāliste» un divas «Grammy» nominācijas. Floras vokāls vienlīdz labi skan dažādās stilistikās, tajā skaitā «acid» džezā, triphopā, lauztajos ritmos un pasaules mūzikā.

Airto Moreira ir sadarbojies ar pasaulē atzītiem džezmeņiem. Žurnāla «Downbeat» lasītāju un kritiķu aptaujā Moreira no 1973. līdz 1993. gadam ticis izvēlēts kā labākais bundzinieks, atzinīgi viņu novērtējuši arī «JazzTimes», «Modern Drummer» un «Drum Magazine» kritiķi. Laikraksta «The Guardian» mūzikas žurnālists Džons Fordems raksta, ka Moreira perkusijas pārvalda tik virtuozi, ka ir spējīgs uz tām atdarināt jebkuru skaņu, vai tā būtu putna dziesma, vai lietus, vai kņada un klaigas, kas dzirdamas tirgū.

2002. gadā Brazīlijas prezidents abiem mūziķiem par ieguldījumu Brazīlijas atpazīstamības veicināšanā piešķīra valsts augstāko apbalvojumu - ordeni «Ordem de Rio Branco».

Kā pāris Flora un Airto kopā izdevuši 30 albumu un pēc 14 gadu ilgas radošās pauzes atsāk koncertēšanu. 28. aprīļa «Hanzas perona» koncerta programmu veidos jaunas kompozīcijas no gaidāmā albuma «Flora Brasileira» un arī džeza klasika, atstājot vietu improvizācijai un spirituālam domas lidojumam.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā.