Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Izklaide

“Positivus Festival” programmu papildina virkne ārzemju un pašmāju mūzikas zvaigžņu

© Publicitātes foto

Ar vairāku aktuālu mākslinieku piedalīšanos papildināta šīs vasaras “Positivus” festivāla programma – par “hedlaineriem” apstiprināti A$AP Rocky, Megan Thee Stallion un Jamie xx.

“Positivus” festivāls notiks 15. un 16. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Par A$AP Rocky viesošanos festivālā informācija izskanēja jau iepriekš, arī par indī, “r&b” un deju mūzikas mākslinieka Jamie xx uzstāšanos Lucavsalā aizkulisēs jau bija dzirdēts, bet ziņa par vienu no aktuālākajām sieviešu hiphopa zvaigznēm Megan Thee Stallion braukšanu uz Rīgu gan ir jaunums.

2019. gadā Megan Thee Stallion pieteica sevi Amerikas hiphopa apritē kā vienu no spēcīgākajām sieviešu repa māksliniecēm. Saņēmusi trīs “Grammy” apbalvojumus nominācijās “Labākā repa māksliniece”, “Labākais repa izpildījums” un “Labākā repa dziesma” ar hitu “Savage”. Pēc EP “Fever” un “Suga” izdošanas Megan Thee Stallion 2020. gadā laida klajā savu debijas albumu “Good News”, kur divas dziesmas iekļuva ASV topa pirmajās vietās - jau minētā “Savage”, remikss kopā ar superzvaigzni Beyoncé, un “WAP”, kur viņa pievienojās Cardi B. Pavisam nesen klajā nācis arī kopprojekts ar popmūzikas zvaigzni Dua Lipu dziesmā “Sweetiest Pie”.

Bez jau minētās trijotnes festivāla programmu papildinājuši tādi vārdi kā “Caribou”, “black midi”, “SoFaygo”, Moses Sumney, “Black Country”, “New Road” un Bas, pašmāju ansis, “Citi Zēni”, Arturs Skutelis, rolands če, “Sudden Lights”, Būū, Edavārdi, Prusax, “Sigma”, Elizabete Gaile, Viņa, “MUUD”, Ods, Zeļģis, “Nova Koma” un citi.