Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Baiba Ozoliņa laidusi klajā videoklipu ar Djakonovu galvenajā lomā

© Publicitātes foto

Dziedātāja un dziesmu autore Baiba Ozoliņa uzņēmusi videoklipu dziesmai “Kāpēc mēs darām tā”, kas iekļauta viņas nesen izdotajā debijas albumā “Liku bēdu zem”.

“Kāpēc mēs darām tā” ir viena no skaistākajām Baibas Ozoliņas albuma dziesmām. Videoklipa producente ir pati Baiba, savukārt režisore un operatore - Mila Kovaly. Videoklips filmēts Vecrīgā, viesnīcas “St. Peters Boutique Hotel” telpās, kā arī uz blakus esošās Ūdensvada ielas. Padarītā prezentācija nedēļas nogalē notika jau minētajā viesnīcā - šaurā radu, draugu un klipa filmēšanā iesaistīto lokā.

“Jau kādu laiku vēlējos uzņemt videoklipu šai dziesmai, un tagad bija īstais brīdis - vietnē Instagram ieraudzīju Milas darbus un sapratu, ka vēlos ar viņu sadarboties,” atminas Baiba. “Satikāmies, sāka tapt scenārijs, turklāt tobrīd apmeklēju “Pūces akadēmijas” aktiermeistarības kursu pie Daces Pūces. Saviem kursabiedriem piedāvāju filmēties “Kāpēc mēs darām tā” videoklipā, un viņi labprāt piekrita, par ko man liels prieks!”

Kā sava tēla partneri Baiba uzrunājusi pazīstamo aktieri Juriju Djakonovu - viņš atsaucies un devis arī savu ieguldījumu attiecību līkloču atainošanā. Pārējās lomās - Dace Jaunbalode, Anete Ķēniņa, Krista Kivilande, Mārtiņš Jakubovskis, Jevgenijs Džeriņš. “Videoklips ir par pāru attiecībām - par to, kā tās mainās un transformējas. Par nesadziedētām morālām traumām, kas traucē veidot veselīgas attiecības. Par to, vai pie attiecībām strādājam, vai arī palaižam tās pašplūsmā, un rezultātā tuvākais cilvēks ar laiku var kļūt par svešinieku,” klipa ideju skaidro Baiba.

Arī jaunajā video darbā var just Baibas rokrakstu - klips drīzāk ir muzikāla īsfilmiņa nevis videoklips tā tradicionālajā izpratnē. Proti, sižeta varoņi dziesmas skanēšanas laikā uztur skatītājam nesaklausāmus dialogus, radot filmas vai seriāla noskaņu, pretēji videoklipu scenārijos ierastajai praksei, kad izpildītājs attēlo dziedāšanu (lasi - vienkārši plāta muti) uz speciāli tam piemeklētu kadru fona.