Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide

Ar koncertu Rīgā atgriežas poļu “stoner” spīdekļi “Dopelord”

© Publicitātes foto

Mākslas centrā „Noass” ar koncertu 16. maijā Rīgā atgriežas Polijas “stoner/doom metal” saimes spožākais vārds – kvartets “Dopelord”. Pie mums viņi jau ir bijuši, taču šoreiz poļiem būs atrādāms relatīvi svaigs albums.

Mūzikas cienītājiem Latvijā grupas “Dopelord” nosaukums nav svešs, drīzāk jau kļuvis par iecienītu Polijas “stoner” saimes klausāmvielu, jo grupa katra sava jaunākā albuma veicināšanas koncertu grafikā iekļauj arī Rīgu. Šis gads nav izņēmums.

Jau ar debijas albuma “Magick Rites” (2012) izdošanu grupa salīdzinoši intensīvi tūrējusi Eiropā, apliecinot, ka Varšava spēj konkurēt ar “stoner” roka un metāla žanra līdziniekiem, kuri pamatā nāk no ASV. Grupas skanējumu mēdz salīdzināt ar “Electric Wizard”, “Windhand”, “Bongzilla” un “Acid King”, neaizmirstot arī par žanra klasiķiem “Black Sabbath”. Pērn oktobrī klajā nācis poļu jau piektais studijas albums ar provocējošo nosaukumu “Songs for Satan”, kas tikai stiprinājis iepriekš jau gūtos panākumus - albuma pārdošanas tirāžas pārspēj iepriekšējo ierakstu rekordus. Grupa nupat atgriezusies no garāka koncertbrauciena ASV un tagad sākas tūre pa Eiropu ar pieturu arī Rīgā.

„Atceros grupas pirmo koncertu Rīgā - jau toreiz kopā ar grupu jokojām, ka jums ir potenciāls un kādu dienu jūs būsiet ļoti, ļoti populāri! Ir prieks, ka tā tiešām ir noticis, tomēr grupa nav zaudējusi savu draudzīgo nostāju un arvien pietur Rīgā arī mazākos koncertos,” par gaidāmo pasākumu saka Sanita Lauzne, “Vārnu Laiks” pasākumu producente.