Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide

“Jumprava” izdod jaunu patriotiskas dziesmas videoklipu

© Publicitātes foto

Neatkarības atjaunošanas dienā grupa “Jumprava” sveic svētkos ar jauna videoklipa 2019. gadā tapušajai dziesmai “Brīvības plosts” izdošanu.

“Man šī dziesma palīdzēja tikt pāri sarūgtinājumam, ka mūsu brīvajā Latvijā ne viss notiek tik gludi un skaisti, kā gribētos. Un tomēr neko nelīdz citu vainošana, jo vienīgais ceļš, kā visu vērst uz labu, ir darīt pašam, būt pozitīvajai programmai un cerēt, ka tas iedvesmos arī pārējos,” saka dziesmas autors Aigars Grauba.

“Dziesmas vidusdaļā ir iekļauta īru tautas dejas melodija “Toss the Feathers” (izmet spalvu - tulk.). Tā izpaužas mana mīlestība uz īru mūziku un arī cieņa pret cilvēkiem, kas nenobijās doties plašajā pasaulē - uz Īriju, Angliju un citur, lai nepadotos un tiktu galā ar dzīvi. Ikvienam roka ir jāpieliek, lai mēs ar savu valsti varētu lepoties. Ja mūsu bērni redzēs, ka esam stipri, arī viņiem Latviju neviens nevarēs atņemt.”

Videoklips tapis, lai ikviens varētu ieklausīties dziesmas vārdos, atskatīties uz grupas vērienīgo 2019. gada koncertu “Arēnā Rīga”, kā arī ieskatīties mēģinājumu procesā gaidāmajam koncertam “Jumprava XL” Daugavas stadionā, kas notiks 31. augustā.