Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Rīga iepazīst Kazahstānas krāsas

© Publicitātes foto

Rīgā, viesnīcas Pullman galerijā atklāta Kazahstānas mākslinieces Rauzas Eralijevas gleznu izstāde „Es – pasaules daļa”. Spilgtas krāsas, savdabība un nacionāli motīvi padara šo izstādi par notikumu.

Mākslas izstāde no Kazahstānas ir diezgan reta parādība Rīgas kultūras dzīvē, tāpēc izstādes svinīgā atklāšana izsauca Latvijas mākslinieku, arhitektu, galeristu, politiķu un diplomātu interesi.

„Mēs zinām, ka māksla jebkurā tās izpausmē neprasa tulkojumu,” izstādes atklāšanā sacīja Kazahstānas konsuls Kairats Kambarovs, „tāpēc Rauzas Eralijevas darbi ir tiltiņš, kas savieno mūsu valstis, dod iespēju Latvijas iedzīvotājiem labāk iepazīt Kazahstānas kultūru un vēsturi”.

Uz Rīgu ir atceļojusi vien neliela daļa Rauzas Eralijevas darbu, tomēr tā labi ilustrē viņas jaunrades meklējumus un glezniecības dziļumu.

Rauza Eralijeva ir beigusi Almati māks;as skolu, viņas pasniedzēji bija tēlotājmākslas izcilības Aiša Galimbajeva un Kanafija Teļžanovs. Sākumā Eralijeva aizrāvās ar keramiku un dizainu, bet vēlāk gleznoja. Izstādē Rīgā redzamas viņas dažādu daiļrades periodu gleznas - gan abstraktas, gan reālistiskas.

Izstāde Rīgā būs apskatāma līdz jūnija beigām.