Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Velobraucējus sodīs vēl bargāk - nāksies šķirties no krietnas naudas summas

© F64

Velobraucējiem der zināt, ka kopš 5. jūlija stājušies spēkā grozījumi administratīvo pārkāpumu kodeksā, līdz ar to jārēķinās ar jauniem naudas sodiem, kas paredzēti par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".

Tajos paredzēts septiņus līdz 30 eiro naudas sods reizēs, kad velobraucējs nedod ceļu gājējam vai kādam transportlīdzeklim.

Kopš 5. jūlija stājušies spēkā grozījumi administratīvo pārkāpumu kodeksā. Tajos paredzēts septiņus līdz 30 eiro naudas sods reizēs, kad velobraucējs nedod ceļu gājējam vai kādam transportlīdzeklim.

“Braucot pa ietvi, protams, gājējiem ietvē ir prioritāte, līdz ar to velo vadītājam jābūt uzmanīgam - tā, lai neradītu traucējumus gājējiem,” saka VP Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieka vietnieks Andris Locs.

Tāpat arī septiņu eiro naudas sods paredzēts par virziena nerādīšanu. Neskatoties uz daudzajiem pārkāpējiem un jaunajiem sodiem, policija kontroli nedomā pastiprināt, velobraucēju un gājēju drošība vienmēr esot policijas prioritāte.

LNT sastaptie gājēji norāda, ka velobraucēju izraisītas bīstamas situācijas uz ietvēm nav retums.

Avots