Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Pašvaldība iekonservēs likvidētās Baltinavas Kristīgās internātpamatskolas ēku

© Attēlam ir ilustratīva nozīme/Pixabay

Lai ietaupītu līdzekļus, pašvaldība iekonservēs likvidētās Baltinavas Kristīgās internātpamatskolas ēku, lēmusi Baltinavas novada dome.

Internātpamatskola pērn augustā slēgta mazā skolēnu skaita dēļ, un novada dome ir sākusi sarunas ar Latvijas Sarkano Krustu (LSK) par iespējamo ēkas nodošanu bezatlīdzības lietošanā ar mērķi tajā ierīkot ilgstošas aprūpes institūciju. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Silvija Buklovska aģentūrai LETA skaidroja, ka pašlaik ēka tiek apkurināta, kaut gan telpas netiek izmantotas. Visā ēkā vienu reizi nedēļā tiek izmantota tikai vienu telpa Baltinavas vidusskolas mājturības nodarbībām.

Pašvaldības pārstāve atzina, ka ēkas uzturēšanas izmaksas ir lielas, un uzturēt ēku, kurā nekas nenotiek, nav saimnieciski. Piemēram, izmaksas ēkas uzturēšanai novembrī bijušas 1940 eiro, apkures sezonā ēkas uzturēšanas izmaksas provizoriski sasniegtu 13 500 eiro.

Arī LSK vēl izvērtē iespēju pārņemt ēku, jo ir bažas par klientu nodrošināšanu. Organizācija gala lēmumu plāno pieņemt tikai pavasarī.

Aprēķini liecina, ka ēkas iekonservēšanas izmaksas sasniegs 700-800 eiro, un dome lēma spert šādu soli.