Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Dziesmusvētkos dalībniekus izmitinās 56 skolās un 14 iestādēs

© Dāvis Ūlands/F64

Šovasar XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII Deju svētkos piedalīsies 12 000 dalībnieku no Rīgas, šodien pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputātus informēja pašvaldības atbildīgie koordinatori.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, galvaspilsētu svētkos pārstāvēs 377 kolektīvi, no tiem 228 būs pašvaldības kolektīvi.

Svētki notiks desmit dienas - no 30.jūnija līdz 9.jūlijam, un to laikā plānoti vairāk nekā 60 pasākumu 29 norises vietās. Pasākumos piedalīsies vairāk nekā 40 000 cilvēku, tos vēros vismaz pusmiljons skatītāju.

Patlaban svētku dalībniekus plānots izmitināt 56 skolās un vēl 14 citās iestādēs, kas nav pašvaldības pakļautībā. Tiek veikta ēku apsekošana, pārbaudot ugunsdrošību un plānojot nepieciešamos remontdarbus.

Tāpat norit darbs pie dalībnieku autobusu kustības un izvietošanas plāniem, satiksmes organizācijas, kā arī sabiedriskā transporta izmaiņām un papildu kapacitātes nodrošināšanas Svētku laikā.

Šogad sadarbībā ar Svētku rīkotājiem un atbildīgajiem dienestiem, īpaša uzmanība tiekot pievērsta dalībnieku un skatītāju pārvietošanās jautājumiem, tostarp mikromobilitātes risinājumiem un aicinājumiem izmantot sabiedrisko transportu.

Domājot par Rīgas apkaimju iedzīvotājiem un svētku pieejamības veicināšanu, iecerēti pasākumi ar Deju lieluzveduma un Noslēguma koncerta publisko skatīšanos Rīgas apkaimēs - Imantas kultūras centra teritorijā, Nordeķu parkā, Arkādijas parkā, Pļavnieku birzī, Strazdumuižas parkā Juglā, Bolderājas bibliotēkas teritorijā, Latgales parkā un Čiekurkalna bibliotēkas teritorijā, bet Esplanādē pie Mākslas muzeja būs arī svētku restorāns.