Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

PVD: Kopumā Dziesmu un Deju svētki noslēgušies veiksmīgi

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Kopumā Dziesmu un Deju svētki noslēgušies veiksmīgi, stāsta Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Vineta Grīnberga.

Viņa norādīja, ka visu Dziesmu un deju svētku norises laiku vairāk nekā 50 PVD inspektori veica regulāru uzraudzību un kontroli gan ēdināšanas uzņēmumos izglītības iestādēs, kurās nakšņoja svētku dalībnieki, gan ēdināšanas uzņēmumos, kas ēdināja brīvprātīgos svētku palīgus.

Tāpat uzraudzība veikta tirdzniecības un ēdināšanas uzņēmumos svētku pasākumu norises vietās arēnā "Rīga", Daugavas stadionā, Mežaparkā, Ķīpsalā, Vērmanes dārzā, Esplanādē un citur.

Kontroles pasākumi tika veikti arī sauso launaga un brokastu paku komplektācijas vietās, teica Grīnberga.

Vienlaikus viņa atzina, ka, lai gan atsevišķi pārkāpumi, kas saistīti ar higiēnas prasību un temperatūras režīmu ievērošanu, produktu kvalitāti un derīguma termiņiem īpaši svētku pirmajās dienās konstatēti, tie būtiski neietekmēja pārtikas drošumu.

Turklāt pārkāpumi, ja tādi arī bija, operatīvi novērsti.

Jau ziņots, piektdien, 7.jūlijā, svētku dalībnieku launaga pakā konstatēta kvalitātei neatbilstoša vārītā desa "Zaļā dakšiņa".

PVD Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājs Raimonds Tukišs aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka pie paciņu izdales svētku dalībnieki nāca atpakaļ un informēja, ka desai ir skābena piegarša. Skābenā garša apstiprinājās arī pārbaudē, tādēļ operatīvi tika pieņemts lēmums desu izņemt no launaga pakām, lai nerastos nelabvēlīga situācija, lietojot uzturā šo produktu.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.