Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Ukraiņu aviokompānija Ziemassvētkos atklāj tiešo reisu no Rīgas uz Šrilanku

© pixabay.com

Sekojot pieaugošajam pieprasījumam pēc eksotiskiem atpūtas galamērķiem, ar pirmo tiešo reisu no Rīgas lidostas tūroperators "Join UP! Baltic" sāk piedāvāt jaunu ceļojumu galamērķi - Šrilanku no 25.decembra. Lidojumu uz Matales lidostu veiks Ukraiņu aviokompānija "SkyUp Airlines", un tas ceļotājiem būs īsākais pieejamais lidojums uz eksotisko salu no Rīgas.

Lidojuma ilgums ir 12 stundas un 10 minūtes, ar tehnisko nosēšanos degvielas uzpildei Bahreinā, pasažieriem neizkāpjot no lidmašīnas. Matales lidosta atrodas salas dienvidos, kur atrodas lielākā daļa nozīmīgāko apskates objektu, piemēram, Jalas nacionālais parks, Ādama smaile un Deviņu arku tilts.

Šrilanka - sala, kas pazīstama kā Indijas okeāna pērle, ir aptuveni tikpat liela kā Lietuva. Tā piedāvā bagātīgu kultūras un dabas dažādību, ko nevar atrast pat valstīs ar desmit reizes lielāku teritoriju.

Šrilanka ir slavena ar sešām UNESCO aizsargājamām kultūras mantojuma vietām, tostarp seno Sigīrijas pilsētu, Galles vecpilsētu, Kandi un Anurādhapūras svētajām pilsētām, Dambullas zelta templi, kurā atrodas vairāk nekā 150 budistu statujas. Tajā ir 14 nacionālie parki un 16 tikai Šrilankā sastopamie zīdītāji, tostarp Šrilankas zilonis. Tajā audzē arī slaveno Ceilonas tēju. Indijas okeāna pērle, iespējams, ir viena no fotogēniskākajām vietām uz Zemes - tās ainavā raksturīgas Ceilonas tējas plantācijas un rīsu lauki, neskartas balto smilšu pludmales, zilais okeāns, savvaļas tropu meži un ūdenskritumi. Tajā pašā laikā šis eksotiskais galamērķis ir pieejams par pieņemamu cenu un tagad - arī viegli sasniedzams ar vienu lidojumu. Šrilankā visu gadu ir silti un vasarīgi laikapstākļi - dienas temperatūra dienvidu piekrastes apgabalos vidēji ir aptuveni 28-30 grādi, bet ūdens temperatūra - aptuveni 25 grādi.