Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Laura Zaubes pazušanas vietā atrasti zīmīgi priekšmeti

© Ekrānuzņēmums/Facebook

Laura Zaubes pazušanas vietā atrasti priekšmeti, kas liek domāt, ka, iespējams, puisis aizbraucis vai aizvests, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Priekšmeti atrasti vietā, kas vedina domāt, ka tie tur nomesti, lai slēptu pēdas.

Sals ir pieņēmies spēkā, taču neatlaidība Laura tuviniekiem, brīvprātīgajiem meklētājiem, policijas darbiniekiem un Valsts ugunsdzēsības glābšanas dienesta ūdenslīdēju grupai nav zudusi. Tiek meklēts jebkāds pavediens jaunieša pazušanas lietā. Degpunktā satiek Jāni, kas ir tuvs draugs Laurim un par notikušo ir šokēts.

Laura tuvs draugs Jānis stāsta, ka neko nav atraduši, pārmeklējiot teritoriju,

Arī Laura brāļi apstiprina, ka ir atrasta kāda lieta, kas, visticamāk, piederējusi brālim. Pastāv iespēja, ka kāds mēģina slēpt pēdas, jo atrastais priekšmets ir pavisam citā pusē no vietas, kur telefons norādījis pēdējo Laura atrašanās vietu. Laura brālis Āris tāpat kā citi ģimenes locekļi versijai par to, ka jaunietis pats sev padarījis galu - netic. Turklāt, ņemot vērā - cik ļoti plaša teritorija ir pārmeklēta visos virzienos, pastāv arī versija, kas nepatīk nevienam, bet var būt reāla.

Āris pieļauj, ka varbūt ir bijis tā, ka Lauris nav nekur gājis, bet ir kaut kur aizvests.

Brāļi tuvinieku raksturo kā pozitīvu, jautru un draudzīgu cilvēku.

Laura brālis Āris stāsta, ka brālis bijis uz draugiem tendēts, ja kaut ko pasācis, tad kopā ar viņiem nevis viens.

Laura brāļi Māris un Āris stāsta, ka ballētāju viesu namā teiktais par tās nakts notikumiem atšķiras.

Ģimene ir pārliecināta - ja arī konflikta situācija ir bijusi, policijai to noteikti izdosies noskaidrot, tāpat kā atrast vainīgo, ja ir izdarīts noziegums.

Satiekam arī vienu no Laura draugiem, kurš bijis kopā ar puisi Jaungada svinībās. Uz jautājumu, kas bija pēdējais par ko runājuši, Laura līdzgaitnieks atbildi nesniedz, vien nosaka - sargājiet savus draugus!

Portāls NRA jau rakstīja, ka Jaunā gada naktī no svinību vietas izgāja 23 gadus vecais Lauris Zaube. Līdz šim brīdim viņš nav atradies vai atrasts.

Laura brālis Māris stāsta par tuvinieka gaitām, ko izdevies fiksēt gadumijā. Mēģināts izsekot brāļa telefona navigācijai.

Māris stāsta, ka 1. janvārī plkst. 3.30 lokācija brāļa navigācijai pazuda. Pēdējā lokācija bija uz dambja - vienā pusē ir Lielupe, otrā pusē - grāvis un pa vidu dambis. 50 metrus tālāk atradusies māja. Brāļa telefons izslēgts un sazvanīt viņu nevarot.

"Draugi plkst. 4 gāja viņu meklēt, kas bija pusstundu pēc lokācijas pazaudēšanas. Vairāk nekādas informācijas nav. Jaka bija palikusi viesu namā,” stāsta brālis.

Puisis pēc iziešanas, visticamāk, devies Gātciema virzienā, un viņa pēdējā atrašanās vieta ir fiksēta pie dambja. Valsts policija aicina atsaukties cilvēkus, kuri bija Jaunā gada sagaidīšanas pasākumā viesu namā “Pēterstraupes” un kuru rīcībā ir attēli vai video, kuros būtu redzams Lauris Zaube.

Informāciju aicinām sūtīt uz e-pastu: meklesana@riga.vp.gov.lv, norādot precīzu laiku, cikos attēls vai video uzņemts, kā arī kontakttālruni, lai nepieciešamības gadījumā varētu sazināties. Tāpat arī aicinām ziņot, ja ir kāda meklēšanai būtiska informācija. Policiju var sazvanīt pa tālruni: 67086678 vai 110.