Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

KNAB Rēzeknes domē ieradušies pēc dokumentiem

© MN

Rēzeknes domē vakar no rīta ieradušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Nataļja Jupatova.

KNAB darbinieki Centrālajā administrācijā pieprasījuši kādus dokumentus.

Pieprasītie dokumenti ir sagatavoti un izsniegti, pēc kā iestādes darbinieki devušies prom.

Nekādās citās pašvaldības iestādēs vai ar to saistītos uzņēmumos viņi neesot vērsušies, pauda Jupatova.

Plašāku informāciju Rēzeknes pašvaldības pārstāve nesniedza.

Jau ziņots, ka 2023.gada rudenī Rēzeknes pilsētā tika konstatēti finanšu pārkāpumi, kas noveda pie nespējas segt finanšu saistības.

Rēzeknes pašvaldības 2023.gada budžeta izstrādē ir pieļauti vairāki pārkāpumi, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajā revīzijā, kurā vērtēts, vai Rēzeknes pašvaldības rīcība budžeta un finanšu vadībā ir atbilstoša regulējumam.

Valsts kontroles pārstāvji aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka revīzijas laikā VK ir sadarbojusies ar tiesībsargājošajām iestādēm - Valsts policiju un KNAB. Informācijas apmaiņa noritējusi gan revīzijas laikā, gan turpinās šobrīd.

KNAB aizvien turpina resoriskajā pārbaudē izvērtēt informāciju par iespējamiem pārkāpumiem Rēzeknes pašvaldībā. Šajā pārbaudē KNAB izskatīs arī VK publicēto revīzijas atzinumu. Pēc visu faktu izvērtēšanas KNAB lems par turpmāko iestādes rīcību, aģentūra LETA uzzināja KNAB.