Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO. Aina Poiša sniedz padomus, ko darīt un nedarīt pirmajā randiņā

© Freepik

Nupat aizvadīta visu mīlētāju diena, kas ar katru gadu gūst arvien lielāku popularitāti Latvijā gan jauniešu, gan vecāku cilvēku vidū. Lai svētkus nenāktos aizvadīt vienatnē, ir nepieciešama otra pusīte, taču kā to atrast? Kur vislabāk iepazīties, ko darīt un nedarīt pirmajā randiņā?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem pie psihoterapeites Ainas Poišas devās noskaidrot “360TV Ziņneši”.

“Runājot par iepazīšanās platformām, pirmais, kas nāk prātā, ir Tinderis. Otrs - tā ir paļaušanās, ka liktenīgo cilvēku vari satikt uz ielas, sporta zālē, darbā. Tā ir nejaušība, kas arī var atnākt. Uz paplātes neviens neatnes mīlestību, mīlestībai ir jāiet pretī,” pārliecināta ir Aina.

Ja sieviete vēlas iepazīties, viņai sākumā ir jāsāk pamanīt, ka vīrieši šajā pasaulē eksistē. “Un kādreiz tās ir tādas sievišķās, mazās darbības, kas dod vīrietim signālu, ka viņai ir interese, lai iedrošinātu. Viņa var, piemēram, nomest kabatas lakatiņu.”

Aina aicina sievietes nekautrēties, jo nav vairs tie laiki, kad sieviete nevarētu iestāties par savām vēlmēm. Savukārt vīriešiem psihoterapeite iesaka pārvarēt savas iekšējās bailes.

“Ja runājam par pirmo randiņu, tas ir saistīts ar dzīvniecisku instinktu saostīties. Lai randiņš izdotos, ir jāpamodina abpusēja interese un jārada dialogs, noteikti nevajadzētu nostāties tikai, piemēram, klausītāja pozīcijā. Abiem jāuzbur sajūta, ka veidojas saikne, kā arī jāveicina ziņkāre par to, kas notiks, ja šo saikni turpinās veidot,” pārliecināta ir Aina.

Tāpat, domājot par pirmo randiņu, laba prakse būtu iniciatoram pavaicāt otra priekšlikumus, tādā veidā parādot, ka otrs cilvēks un viņa vēlmes ir svarīgas, un ir iespēja kopīgi pieņemt lēmumu par komfortablāku pirmo randiņu. Piemēram, pirmais randiņš restorānā saistās ar formātu, kur cilvēks ir neitrāls un saspringts. Kādam tas der, bet kādam ne.

Tas, ko pirmajā randiņā noteikti nevajadzētu darīt, ir nepabrīdināt sievieti par tikšanās formātu, vietu vai plānotajām aktivitātēm. Sieviete parasti vēlas sapucēties, līdz ar to, ja nepabrīdinot vedīsiet viņu uz randiņu brīvā dabā, viņa nebūs priecīga. Ir jādod iespēja sagatavoties.

“Pirmais randiņš nav domāts ekstrēmismam, kaut kam radikālam. Pirmais randiņš ir priekšspēle, lai mēs jūtamies ērti, kas mums palīdz atbrīvoties no stresa un nejusties kā eksāmenā.”

Tāpat der atcerēties, ka pirmais randiņš ir iepazīšanās un nevajadzētu līst pārāk dziļi “cilvēkam aiz ādas”. Ir jāsaprot, cik tuvu otrs ir gatavs pielaist. Tai ir jābūt priekšspēlei caur romantiku, cieņu un respektu. “Ja pirmajā randiņā sāk runāt par seksu “kur, kad, cikos vai tūlīt”, man šķiet, ka tas randiņš izgāžas abām personām,” atklāj Aina.