Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ārlietu ministrija brīdina: Tuvāko 48 h laikā Maskavā iespējami terorakti [papildināts 10:51]

© MN

Ārlietu ministrija piektdienas rītā izplatījusi brīdinājumu, iesakot atcelt plānoto došanos uz Krieviju, it īpaši Maskavu.

Ārlietu ministrija raksta: "Saistībā ar iespējamiem terora aktiem tuvāko 48 stundu laikā Maskavā stingri aicinām neceļot uz Krievijas Federāciju un izvairīties no masu pulcēšanās vietām Maskavā."

Aģentūra LETA:

ASV vēstniecība Krievijā mudina Savienoto Valstu pilsoņus nākamo 48 stundu laikā Maskavā teroraktu draudu dēļ izvairīties no vietām, kur pulcējas daudz cilvēku.

Brīdinājums publicēts vēstniecības tīmekļa vietnē.

"Vēstniecība seko līdzi ziņojumiem, ka ekstrēmistiem ir tūlītēji plāni Maskavā uzbrukt vietām, kur ir daudz cilvēku, arī koncertiem, un ASV pilsoņiem tuvāko 48 stundu laikā tiek ieteikts izvairīties no vietām, kur ir daudz cilvēku," teikts paziņojumā.

Citu detaļu par iespējamiem teroraktiem Maskavā paziņojumā nav.

ĀM tīmekļvietnē norādīts, ka, ņemot vērā saspringto starptautiskās drošības situāciju, kā arī neprognozējamo iekšpolitisko attīstību Krievijā, ministrija atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju, un tos, kuru atrodas valstī, iespējami drīzāk no tās izceļot.